Büyük Zafer’in 100. yıl dönümü Berlin’de kutlandı

Büyük Zafer’in 100. yıl dönümü Berlin’de kutlandı

ABONE OL
16:15 - 31/08/2022 16:15
Büyük Zafer’in 100. yıl dönümü Berlin’de kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

30 Ağustos Zafer Bayramı Almanya’nın başkenti Berlin’de de coşkuyla kutlandı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in ev sahipliğinde büyükelçilikte düzenlenen programa yabancı misyonlarda görev yapan askeri ataşeler ile çok sayıda davetli katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasının ardından düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle gönderdiği mesajı okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükelçi Başar Şen, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk Milletinin tarihindeki önemine vurgu yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü hatırlatarak son uluslararası gelişmelerin ışığında Türkiye’nin bölgede artan önemine işaret etti.

Büyükelçi Başar Şen, şunları söyledi: “Zafer Bayramı ve 30 Ağustos Türk Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle milletimizin ve özellikle Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu gurur gününde coşkumuzu paylaşan tüm dost ve müttefiklerimize teşekkür ediyor, hepinize büyükelçiliğimize hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle anıyorum.” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk milletinin tarihinde önemli bir yer olduğunu belirten Başar Şen, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlattı ve uluslararası gelişmelerin ışığında Türkiye’nin bölgede artan önemini de vurguladı.

30 Ağustos Zafer Bayramının anlam ve önemine yer verilen video gösteriminin ardından konuşan Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Ataşesi Albay Yılmaz Çetin de Türkiye’nin ve Türk ordusunun son dönemde küresel ve bölgesel sorunların çözümüne verdiği katkıya işaret etti.

Zafer Bayramı programı konuşmaların ardından davetlilere Türk mutfağından ikramların sunulduğu resepsiyonla son buldu.

Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.