Büyük şehirler “Kılıçdaroğlu” dedi

Büyük şehirler “Kılıçdaroğlu” dedi

ABONE OL
10:28 - 29/05/2023 10:28
Büyük şehirler “Kılıçdaroğlu” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanlığı seçiminin dün yapılan 2. turunda büyük şehirlerde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı geride bıraktığı görüldü.

Resmi olmayan Anadolu Ajansı verilerine göre, başkent Ankara’da 3 milyon 700 binden fazla seçmen dün sandığa gitti. Bu kişilerden yüzde 51,23’ü Kılıçdaroğlu’na oy verirken, yüzde 48,77’si Erdoğan dedi.

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da ise yaklaşık 10 milyon kişi oy kullandı. İstanbullu seçmenlerin yüzde 51,78’i Kılıçdaroğlu’na oy verirken, yüzde 48,22’si tercihini Erdoğan’dan yana kullandı.

“CHP’nin kalesi” olarak bilinen İzmir’de ise 3 milyonu aşkın seçmen sandık başına gitti. İzmirlilerin yüzde 67,13’ü Kılıçdaroğlu derken, yüzde 32,87’si Erdoğan dedi.

CHP halihazırda üç büyük şehrin büyükşehir belediye başkanlıklarını yönetiyor. Bir sonraki yerel seçimin 2024 yılının Mart ayında yapılması bekleniyor.

Eskişehir ve Türkiye’nin Batı ile Güney sahil bölgeleri ve Güneydoğu’da da Kılıçdaroğlu’na verilen oylar Erdoğan’ınkinden fazla oldu.

Yaklaşık 870 bin kişinin oy kullandığı Diyarbakır’da seçmenlerin yüzde 71,61’i Kılıçdaroğlu’na oy verdi. Hakkari, Mardin, Erzurum, Van gibi şehirlerde de Kılıçdaroğlu’nun oyunun yüzde 60’ın üzerinde olması dikkat çekti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan 81 ilin 52’sinde, Kılıçdaroğlu ise 29’unda önde çıktı.

Türkiye’de dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunu Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Erdoğan Türkiye genelindeki oyların yüzde 52,16’sını, Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84’ünü aldı.

VOA tarafından geçilen Büyük şehirler “Kılıçdaroğlu” dedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Büyük şehirler “Kılıçdaroğlu” dedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Büyük şehirler “Kılıçdaroğlu” dedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.