Bush’tan Irak Gafı

Bush’tan Irak Gafı

ABONE OL
15:02 - 19/05/2022 15:02
Bush’tan Irak Gafı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin eski Başkanlarından George W. Bush, Ukrayna yerine yanlışlıkla Irak diyerek, “Irak’ın işgalinin haksız ve acımasız olduğunu” söyledi.

Dallas şehrindeki bir etkinlikte konuşan Bush, Rusya’nın Ukrayna işgalini eleştirirken, Irak gafı yaptı.

2003 yılında Irak’ın işgali sırasında ABD Başkanı olan Bush, “Rusya’da denge ve denetleme yok. Tek bir adamın Irak’ı işgali tamamen haksız ve acımasızcadır” diye konuştu. Yanlışlıkla Irak dediğini farkeden Bush, “Ukrayna demek istedim” dedi.

Yaptığı hatayı yaşına bağlayan ve 75 yaşında olduğunu söyleyen Bush’un sözleri dinleyiciler arasında gülüşmelere neden oldu.

2001-2009 yıllarında ABD Başkanı olan George W. Bush’un sözleri Dallas News gazetesi muhabirinin sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla kısa sürede yayıldı.

Irak’ın işgalinde gerekçe gösterilen kitle imha silahları hiçbir zaman bulunamamış, işgal yüzbinlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yerlerinden olmasına neden olmuştu.

VOA tarafından geçilen Bush’tan Irak Gafı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bush’tan Irak Gafı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bush’tan Irak Gafı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.