Burası şeytanların yeri dedi, demir çubukla Camiye saldırdı

Burası şeytanların yeri dedi, demir çubukla Camiye saldırdı

ABONE OL
22:06 - 15/01/2020 22:06
Burası şeytanların yeri dedi, demir çubukla Camiye saldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de DİTİB ’e bağlı Eyüp Sultan camisinde hasarda yol açan saldırganı polis kelepçeleyerek göz altına aldı. Saldırgan, daha öncede iki kez, cami dışına idrarını yapmış.

Almanya`da DİTİB ‘e bağlı Kuzey Bavyera’nın en büyük camisi Nürnberg, Eyüp Sultan Camisine önceki gün saat 11.00 sularında, adı belirlenemeyen Azeri kökenli bir şahıs “Burası İblislerin yeri, siz şeytansınız” diyerek elindeki demir çubukla etrafa saldırdı. Saldırı sonucunda, dershane girişindeki, “Şehit Serhat Önder Eğitim Merkezi “yazılı levhayı parçaladı. Saldırgana cemaat engel olmaya çalışırken, çağrılan ve dört araçla olay yerine gelen polis, şahsı kelepçeleyerek, göz altına aldı.

Üçüncü Saldırıyı imam ve Cami görevlisi önlemeye çalıştı

Saldırıyı önlemeye çalışan Cami İmamı Ergun Çelik ile Cami görevlisi Ünal Yıldırım: “Saldırıyı yapan şahıs, üçüncü kez camimize geldi ve her defasında hakaretler yağdırdı ve “Burası şeytanların yeri, Burası İblislerin yeri, siz şeytansınız, burada namaz kılıyorsunuz “dedi.  Daha öncede gelip caminin önünü kirletti. Elinde demir çubukla bizlere saldırdı. Dershaneye saldırdı. İki ay içinde üç kez saldırı gerçekleşti. Şikâyet üzerine dört polis aracı geldi ve kelepçeleyip görürdüler “dediler.

Tedirgin oluyoruz

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı ve aynı zamanda Eyüp Sultan Camisi başkanı da olan Hasan Aslan, bu kişinin, devamlı camimize gelip saldırgan tutumunu devam ettirmesi, bizleri tedirgin ediyordu şeklinde konuşarak, saldırı esnasında dershanede bulunan bayan üyelerimiz korkudan kapıları kilitledi dedi. Polisin tedbir almasını isteyen Hasan Aslan, daha vahim olaylar olabilirdi diye konuştu. Arkadaşlarımız kendilerini korumaya çalışırken, demir çubukla yaralanabilirlerdi dedi.

Kelepçelendi

Şikâyet üzerine olay yerine gelen 4 araçlık polis güçleri, saldırganı kelepçeleyip, kamu davası açmak üzere göz altına aldı.

 Kuzey Bavyera’da 15 Cami saldırıya uğradı

Hasan Aslan, aşırı sağcılar   Türk ve İslam karşıtı kişilerce, Kuzey Bavyera’da bir yıl içinde 15 camiye, saldırı olduğunu belirterek, Nürnberg Eyüp Sultan Camisine de bu saldırının haricinde 2 kez saldırı düzenlendiğini söyledi. Aslan, kamera sistemi ile Bavyera’da uygulanan kanun gereğince, ancak içeri kısımlarda tedbir almaya çalıştıklarını ifade etti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.