Bulgaristan’da Binlerce Protestocu Hükümeti İstifaya Çağırdı

Bulgaristan’da Binlerce Protestocu Hükümeti İstifaya Çağırdı

ABONE OL
14:06 - 02/09/2020 14:06
Bulgaristan’da Binlerce Protestocu Hükümeti İstifaya Çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da meclis binası önünde toplanan binlerce kişi Başbakan Boyko Borissov’un istifasını istedi. Bugünkü protesto gösterisi, ülkede iki aydır süren hükümet karşıtı gösterilerin en büyüğü oldu.

Gösteriler sırasında polis ve protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti ve bazılarını gözaltına aldı. Göstericilerin de polise yumurta, elma ve çöp fırlattıkları görüldü.

Göstericiler bazı polis araçlarına da zarar verdi. En geniş katılımlı son gösteri yaz tatili nedeniyle tatilde olan parlamentonun açıldığı ilk günde yapıldı.

Bulgaristan’da halk üç dönemdir başbakanlık görevini yürüten 61 yaşındaki Borissov’u ülkedeki yolsuzluklarla mücadelede başarısız kalmakla suçluyor. Meclis Başkanı Rumen Radev de ilk oturumda hükümete istifa çağrısı yaptı.

2007 yılında AB üyesi olan Bulgaristan, yolsuzluğun en çok görüldüğü AB ülkesi olarak biliniyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.