Budapeşte'de Ramazan İftarı

Budapeşte'de Ramazan İftarı

ABONE OL
02:16 - 09/08/2019 02:16
Budapeşte'de Ramazan İftarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İftar vaktinin girmesiyle dualar eşliğinde hep beraber iftar edildi.

“Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık, yaşayacağız”

İftar organizasyonu ile tek yürek olmanın, birlik ve beraberlik içerisinde iftar sevincine vesile oldu.

Sımsıcak havanın estiği salonda dostluk, sevgi ve kaynaşma duyguları pekişti.

Salondaki yerini alan konuklar iftar vaktinin gelmesini bekledi. Ali Mercan’ın okuduğu ezanla salondaki misafirler, bir orucu daha Rablerine teslim etmenin zevkini yaşarken, bulunduğumuz coğrafyalara sevgi ve merhamet yayacağız.

İftarda konuşan TC. Budapeşte Büyükelçiliği Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Koordinatörü ve İmamı Şemsettin Arslan Hoca’nın verdiği sıcak mesajlar salondan büyük mutlulukla dinlendi.

İftar programı konukları memnun ettiği kadar moral de verdi. Bu tür etkinliklerle dostlukların pekiştiği, birlik ve beraberlik şuurunun yerleştiği görüşünde birleşti.

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ise, ” On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan’da iftarımızda Budapeşte’de dostlarımızla birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim oruçlarımız, teravihlerimizi, sahurlarımızı ve dualarımızı kabul buyursun. Sağlık ve huzur içerisinde Ramazan Bayramı’na eriştirsin. Bizlerin geçmiş ve gelecek günahlarımızı da bağışlasın Rabbimden diliyorum” dedi.

Misafirler arasında TC. Budapeşte Büyükelçiliği İçişleri Bakanlığı Müşaviri Emniyet Müşaviri Cengiz Demircan, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, TC. Budapeşte Büyükelçiliği Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Koordinatörü ve İmamı Şemsettin Arslan Hoca, Anadolu Ajansı Macaristan Temsilcisi Mehmet Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfı Avrupa Bölge Koordinatörü, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Er, Mete Atuğ, İbrahim Çelen, Murat Kartal, Necip Aygür, Ali Mercan ve işadamları hazır bulundu.

Misafirler iftar sonrasında geç saate kadar çay ve baklava eşliğinde oturup bir arada sohbet ettiler.

ha-ber.com/ Budapeşte

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.