Bu Kez Bingöl Baro Başkanı Ölümle Tehdit Edildi

Bu Kez Bingöl Baro Başkanı Ölümle Tehdit Edildi

ABONE OL
16:39 - 04/02/2023 16:39
Bu Kez Bingöl Baro Başkanı Ölümle Tehdit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesinin ölümle tehdit edilmesinin ardından bu kez de Bingöl Baro Başkanı Ömer Faruk Hülakü tehdit edildi. Türkiye Barolar Birliği ve 81 ilin baro başkanları, ortak açıklama yaparak tehdit edenlerle ilgili yasal süreç başlatılması istedi.

Bazı sosyal medya hesaplarından, Bingöl Baro Başkanı Ömer Faruk Hülakü ve eşinin kişisel verileri paylaşılarak tehdit mesajlarına yer verildi. Bunun üzerine Türkiye Barolar Birliği ve 81 ilin baro başkanları, ortak açıklama yaparak olaya tepki gösterdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’e yönelik tehditlerin hatırlatıldığı açıklamada “Yeni bir kayba ve yeni bir acıya tahammülümüz yoktur. Bu hesapların arkasındaki zihniyetin hedef göstermesi sonucu oluşan iklimde ülkemizde nice aydınlık yüzler kaybedildi” denildi.

TBB ve Baro başkanları, tehditlerle ilgili yasal süreç başlatılması çağrısı yaparak, şunları dile getirdi: “Bu hedef gösterme girişimlerinin hala devam ediyor olmasının en temel sebebi şüphesiz ki cezasızlık kültürüdür. Önleyici tedbirler konusundaki çağrımızı ısrarla yineliyoruz. Bu hesaplara karşı etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmemesi; failleri cesaretlendirmekte ve kriminal eğilimlere zemin oluşturmaktadır.”

“Bunların bulunmasını istiyorum”

VOA Türkçe’nin tehditlere ilişkin sorularını yanıtlayan Hülakü, daha önce de benzer tehditler aldığını söyledi. Bu kez eşiyle ilgili bilgilerin paylaşılması nedeniyle tedirgin olduğunu dile getiren Hülakü, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Hülakü, tehditleri yapanların bulunmasını isteyerek “Biz ekran kayıtlarını aldık, Twitter’a şikâyet ettik. Hesabı kapatırlar ama açık adresim, telefonum, mail adresime kadar paylaşıldı. Bunun bulunması yeterli. Yurt dışında paylaşım yapan birini bulan devlet, bunu bulamıyorsa bir şey diyemeyeceğim” dedi.

Hülakü, kendisiyle ilgili bilgilerin paylaşım yapanlara servis edildiğini de söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı da tehdit edilmişti

Hafta içinde Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri yapıldı. Eren, tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunurken 81 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü tarafından kurulan Kent Koruma ve Dayanışma Platformu da açıklamada bulundu ve tehdit edenlerin cezalandırılması istendi.

VOA tarafından geçilen Bu Kez Bingöl Baro Başkanı Ölümle Tehdit Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bu Kez Bingöl Baro Başkanı Ölümle Tehdit Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bu Kez Bingöl Baro Başkanı Ölümle Tehdit Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.