*** ”Bu gençlere ihtiyacımız var”

*** ”Bu gençlere ihtiyacımız var”

ABONE OL
19:51 - 29/06/2009 19:51
*** ”Bu gençlere ihtiyacımız var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Bu gençlere ihtiyacımız var”

Almanya’da, ”Rehber olarak genç göçmenler” projesi başlatıldı

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble ve Aile Bakanı Ursula von der Leyen tarafından başkent Berlin’de başlatılan projeyle Alman hükümeti, göçmen gençlerin toplumda daha yoğun şekilde gönüllü çalışmalar yapmasını amaçlıyor.

Almanya’nın Berlin, Bonn, Essen, Freudenstadt, Gütersloh, Hannover, Jena, Lampertheim, Münih, Marburg, Neumarkt, Nürnberg, Soest, Schweinfurt ve Viersen kentlerinde başlatılan proje kapsamında gönüllü hizmet vermek isteyen "genç rehberler", aynı yaştaki göçmenlere dil, iş yeri başvuruları ve karşılaşılan çeşitli sorunların çözümü konularında yardım edecek ve uzmanlar tarafından da desteklenecekler.

Bakan Leyen, Almanya’da göçmenlerin yüzde 22’sinin gönüllü olarak hizmet verdiğini, bu oranın Alman gençlerde yüzde 38 olduğunu belirterek, "Bu gençlerin potansiyeline ihtiyacımız var. Sosyal alanda hizmet aynı zamanda öz güveni de güçlendiriyor" dedi.

Schäuble ise uyum alanında ilerlemeler sağlandığına işaret ederek, annelerin dil kurslarına katılmalarının da çok yararlı olduğunu ifade etti.

Proje, Avrupa Uyum Fonu ve Almanya Aile Bakanlığı tarafından destekleniyor.

ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.