Bu bankta ırkçılara yer yok

Bu bankta ırkçılara yer yok

ABONE OL
23:55 - 23/11/2022 23:55
Bu bankta ırkçılara yer yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde ’ki Ahlen şehrinde “Kültürlerarası Hafta” etkinlikleri çerçevesinde belediyeye ait iki gençlik merkezi olan Jugendzentrum Ost ve JuK-Haus’un Fuayelerine  birer “ırkçılık karşıtı bank” konuldu.

Bu bankların oralara konmasına yardımcı olan ve destekleyen sosyal kurumlar amaçlarının bu vesileyle göçmenlerle dayanışma ve özellikle dışlanmaya karşı bir kamusal, kurumsal sinyal göndermek olduğunu söylediler.

AWO entegrasyon ajansında çalışan uzman personel-danışman olan Betül Yavaş, “Yönetim, demokrasinin değerlerini hatırlatmalı ve kozmopolitliğin, hoşgörünün ve çeşitliliğin açık bir işareti olmalıdır” diye açıkladı.

Bankın dizaynı-şekli mesajını net bir şekilde ortaya koyuyor: arkalık yaklaşık iki metre uzunluğundayken, koltuk yaklaşık yarım metre daha kısa. Ahlen’deki AWO’da entegrasyon uzmanı ve göç hizmetleri müdürü Anke Peters, “Eksik parça, bizim için ırkçılığa yer olmadığını simgelemelidir” diyor. Ahlen’de yakında başka bir kurumda daha bir demokrasi tezgâhı kurulacak ve oraya da bu oturma bankından konulacak.

Ahlen Belediyesi, Ruhr-Lippe-Ems  Arbeiterwohlfahrt uyum ajansı ve  Bürgerzentrum‘ un ortak ‚ Demokrasi projesinin destelediği bu banklar görenlerin ilgisini çekiyor. Bu Proje Federal Aile İşleri, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.

Mehmet Tanlı

Demokrasi önceliğimiz olmalı

Demokrasi projesi koordinatörü Justine Dziaduch ise‚ ‘‘Dünyayı saran Pandemi sürecinin başlaması ile birçok önemli konu rafa kalkarken unutulan en önemli öğelerden biri de göçmenler ve artan ırkçılık oldu. Ortak yaşamda her zaman Demokrasi, hukuk, adalet ve insan hakları önceliğimiz olmalıdır ‘‘ dedi.

Avrupa’da artık yükselen sağcı partileri, çığ gibi büyüyen milliyetçi-ırkçı söylemleri görmezden gelmek gerekmiyor. Bazı Sağcı Siyasetçilerin göçmenlerle ile ilgili yaptıkları kışkırtıcı açıklamalar ne yazık ki toplumda karşılığını buluyor. İşte bu yaratıcı bank projesi de bu ırkçılığa karşı küçük bir cevap olsa gerek.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.