BTMK depremzedeler yararına konser verdi

BTMK depremzedeler yararına konser verdi

ABONE OL
20:44 - 20/03/2023 20:44
BTMK depremzedeler yararına konser verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk Musikisi Konservatuarı’nın (BTMK) Müdüresi Halime Karademirli’nin girişimiyle düzenlenen konsere TGB Türk Sanat Müziği Fatma Akarsu Korosu da destek verdi.

BTMK, Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran büyük depremde mağdur olan aileler ve çocukları yararına, gelirinin tamamı deprem bölgesine gönderilecek ‘Her Şarkı Bir Yuva’ başlıklı konserinin ilkini 17 Mart Cuma akşamı UFA’da gerçekleştirdi.

Iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde hocaları Onur Karahalil ve Ali Aşık’ın öğrencileri sahne aldı.

Konserin; 1. Türk Halk Müziği bölümünü yaşamını 3 yıldır Berlin’de sürdüren TRT Türk Halk Müziği sanatçısı ve BTMK’nın eğitmenlerinden Onur Karahalil yönetti.

Bu bölümde yardım konserinin konuklarından Berlin Başkonsolosluğu muavin konsolosu Bilal Çamlık da sahne alıp, Sivas yöresinden Ozan Gurbeti’nin ‘Zalim Ayrılık’ adlı türküsünü hem çaldı hem söyledi.

Koronun seslendirdiği Hüseyni Makamında ‘Ağlama yar’ adlı eserden sonra solist Ayhan Aytaç, ‘Deli Gönül’ ve ‘Parsel Parsel eylemişler dünyayı’, Yadigar Kocatürk ‘Bu yıl benim yeşil bağım kurudu’, Mustafa Yeter ‘Gül Kuruttum’, Esra Karakoyunlu ‘Bugün benim efkarım var zarım var’ adlı türküleri seslendirdiler.

Muavin konsolos Bilal Çamlık’ın hem çalıp hem seslendirdiği türküden sonra BTMK Türk Halk Müziği Korosu Adıyaman yöresinden ‘Burası Adıyaman (Düz Dara Yar)’ adlı eseri birlikte okudular.

Ardından Senem Aydın ‘Arik’, Gürhan Kızılkaya ‘Maraş’tan bir haber geldi (Oy Meyrik) ve Merve Tosun ‘Şu karşıki dağda’ adlı türküleri seslendirirken, finalde BTMK Türk Halk Müziği korosunun solistleri Aşık Mahzuni Şerif’in ‘Neredesin Sen?’ adlı türküsünü, depremde hayatını kaybeden ve büyük çabalarla hayata döndürülen depremzedeler için birlikte okudular.

Verilen yarım saat aradan sonraki BTMK Türk Sanat Müziği Konseri’ni ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Devlet Türk Müziği Topluluğu sanatçısı Metin Akyol yönetti. Bu bölümde BTMK korosuna sazları ve solistleriyle TGB Türk Sanat Müziği Fatma Akarsu Korosu da eşlik ettiler.

Müşterek koro, Nihavend Makamı’nda ‘Unuttamaz seni hiçbir şey’, ‘Bir demet yasemen’, ‘Yılları durduracak’, Gözlerinin içine başka hayal girmesin’, Mihrabım diyerek sana yüz sürdüm’, ‘Şu gönlümü yaralayan’, Ellerim böyle boş mu kalacaktı?’, ‘İnleyen nağmeler’, ‘Anla artık anla beni (Son mektup)’ ve ‘Aşkın bahardı’ adlı şarkıları seslendirirdi.

Konserin finalinde Metin Akyol’un seslendirdiği Makber (Her yer karanlık) adlı şarkıyı tüm salon ayakta alkışladı. Konserin 2 bölümü arasında Berlin Başkonsolosluğu muavin konsolosu Bilal Çamlık ve Metropol FM Radyosu Genel Müdürü Tamer Y. Ergün birer konuşma yaparak konuklarla deprem ile ilgili bilgiler paylaştılar.

BTMK Müdüresi Halime Karademirli konser sonrası “Ülkemizi derinden etkileyen depremin yaralarını birlikte sarmak için Berlin Türk Musikisi Konservatuarı olarak 17 Mart 2023, tüm geliri deprem bölgesindeki çocuklara aktarılacak ‘Her Şarkı Bir Yuva’ adlı dayanışma konseri düzenledik. Konser için çok yoğun ilgi vardı ve biletleri hemen tükendi. Bu nedenle ilkini bu akşam gerçekleştirdiğimiz konserin tekrarını ayni repetuarla ikinci 23 Nisan akşamı düzenleyeceğiz. Bu konserde sizleri de aramızda görmek isteriz. Konser yine saat: 20:00’de  ve ‘Ufa Fabrik – Victoriastraße 10-18, 12105 Berlin’ olacak. Konserdeki amacımız depremden etkilenen herkese umut olup, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak ve birlikte güçlenerek yarınlarımıza ışık olmak… Sesimizle, müziğimizle ve sevgimizle bu anlamlı dayanışma konserimizde umuda ışık olalım.” şeklinde konuştu.

Konsere sazlarıyla, Alaettin Demirliler, Şenol Ustaoğlu, Can Bulus, Erbay Özbek, Özlem Yılmaz, Yalçın Yenigün, Serhan Nacak, Hakan Gülbahar, Oktay Bayır, Servet Dolu, Mahmoud Fayomı, Ali Aşık, Ozan Bektaş, Onur Karahalil, Berfin Topal, Gülhan Kızılkaya, Nurettin Armutçu, Tamer Gözalan, Şafak Satır, Ahmet Tirgil ve Yüksel Süleymanoğlu; sesleriyle Fatma Akarsu, Hüzün Demir, Berna Yiğitbaşı, Gül Ballı, Dilek Ölçüm, Ayşe Balta, Ceyda Çatak, Gökçe Hüzmeli, Mehmet Baş, Ahmet Tunga, Çağrı Kahveci, Sabri Kömürcü, Esra Karakoyunlu, Merve Tosun, Yadigar Kocatürk, Gülderen Çiçek, Senem Aydın, Gülser Öztaş, Ayhan Aytaç, Şengül Yarar, Şermin Gürsel, Nazan Ballı, Züleyha Öztürk, Gülseren Yazar, Figen Bulut, Tülay Barut, Sibel Somakoğlu, Yavuz Tan, Yusuf Çatak ve Melih Kesal eşlik ettiler.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.