Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: “Ben Aşı Olmayacağım”

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: “Ben Aşı Olmayacağım”

ABONE OL
13:00 - 27/11/2020 13:00
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: “Ben Aşı Olmayacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Latin Amerika ülkeleri arasında Corona virüsü salgınının en sert vurduğu ülkelerin başında gelen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendisinin aşı olmayacağını söyledi. Daha kendisi de Corona virüsü salgınına yakalanan Bolsonaro, aşı olmamanın kendisinin bireysel hakkı olduğunu dile getirdi.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımında “Sizlere söylüyorum ben aşı olmayacağım. Bu benim kişisel hakkım” ifadelerini kullandı. Brezilya Devlet Başkanı, ülkede Kongre’nin aşının zorunlu olması konusunda bir karar almasını da beklemediğini ve buna karşı olduğunu da dile getirdi.

Bolsonaro daha önce de yine Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda aşının çıkması durumunda sadece köpeğini aşılatacağını söyleyerek dalga geçmişti.

Bolsonaro, salgının başından buy ana maske takılmasına da karşı çıkmasıyla biliniyor. Özellikle ülkede bazı bölge valilerinin karantina önlemleri alması nedeniyle valileri eleştiren Bolsonaro, salgın nedeniyle ekonomik faaliyetlere kesinlikle ara verilmemesi gerektiğini savunuyor.

Brezilya bugüne dek tespit edilen 6 milyondan fazla vaka sayısıyla, ABD ve Hindistan’la birlikte dünya sıralamasında ilk üçün içerisinde yer alıyor. Ülkede bugüne dek 170 binden fazla kişide salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: “Ben Aşı Olmayacağım” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: “Ben Aşı Olmayacağım” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: “Ben Aşı Olmayacağım” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.