***  Bremen’de göç ve uyum konuşuldu

*** Bremen’de göç ve uyum konuşuldu

ABONE OL
23:58 - 15/06/2019 23:58
***  Bremen’de göç ve uyum konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

GÖÇ VE UYUM SORUNLARI TARTIŞILDI 

Almanya’nın Bremen kentinde Sol Parti Bremen eyalet meclisi grubu tarafından düzenlenen Göç Konferansında, göç ve uyum sorunları tartışıldı

Konferansa Sol Parti eyalet meclisi grup eş başkanları Peter Erlanson ve Monique Troedel ile başkan vekili Şirvan Çakıcı, Sol Parti Alman meclisi (Bundestag) üyesi Hüseyin Kenan Aydın, Yeşil Alternatif Liste’den Hamburg eyalet meclisi üyesi Nebahat Güçlü, Sol Parti Hamburg eyalet meclisi üyesi Zaman Masudi ve Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ile iş adamları Yıldıray Cengiz ve Ahmet Güler de katıldı.

bremenresim002.jpg
Milletvekili Çakıcı, burada yaptığı konuşmada, asıl amacın tüm toplumlar arasında diyaloğun pekiştirilmesi olduğunu belirterek, ”Seçim kampanyamızda ‘Burada evimizdeyiz’ sloganını kullanarak başarılı olmuştuk. Aynı slogan altında düzenlediğimiz göç konferansının da diyaloğu pekiştirmek olan amacımıza vesile olacağına inanıyorum” dedi.
Güçlü, Almanya’nın uyum politikasının beklenen düzeyde olmadığına dikkati çekerken, Milletvekili Aydın da, 40 ya da 50 yıldan bu yana Almanya’da yaşayan göçmenlerin bile hala dışlandıklarını, bunun da göçmen çocukların eğitim düzeyinin düşük olmasından kaynaklandığını savundu.
Uyumun tek yönlü gerçekleşemeyeceğini ifade eden Masudi, göçmen kökenli milletvekillerin göçmenlerin sorunlarına daha fazla eğilmeleri gerektiğini söyledi.

"GÖÇMEN KÖKENLİLER BÜTÇE KOMİSYONLARINDA YER ALMALILAR!"

bremenresim001.jpg
Kolat, Avrupa Parlamentosu, Alman meclisi ve eyalet meclislerinde toplam 28 Türk kökenli milletvekili bulunduğuna işaret ederek, ”Sorunları çözmek için göçmen asıllı vekiller, uyum komisyonlarından ziyade karar mekanizmaları olan bütçe komisyonlarında yer almalılar” dedi.
Ticaretin siyasetsiz olamayacağına vurgu yapan iş adamları da Sol Parti’nin göstermiş olduğu duyarlılığın diğer partilere örnek olması dileğinde bulundular.
Bremen Eyaleti Meclis Başkanı Christian Weber’in bir selamlama konuşması yaptığı konferans çerçevesinde kültürel etkinlikler de düzenlendi.
Göç ve uyum konularında düzenlenen çeşitli panellere katılan konuşmacılar, genel olarak uyumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için insanların birbirleri hakkında değil, birlikte konuşmaları ve çalışmaları gerektiği belirtildi. Anadolu Ajansı
bremenza.jpg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.