DOLAR

32,3392

0.22%
EURO

35,1035

-0.15%
ALTIN(gr)

2.307,11

1,31%
BİST 100

9079.97

1,31%
Bozulabilir gıda ihracatçısı hızlı geçiş istiyor

Bozulabilir gıda ihracatçısı hızlı geçiş istiyor

ABONE OL
11:21 - 15/10/2020 11:21
Bozulabilir gıda ihracatçısı hızlı geçiş istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sınır Gümrük kapılarında TIR’ların çıkış süresinin uzaması nedeniyle yaş meyve sebze ve bozulabilir gıda ihracatçıları ‘Hızlı Geçiş’ hakkı verilmesini istiyor.

Önceki dönem Batı Akdeniz İhracatçı Birliği (BAİB) yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Bulut, sınır gümrük kapılarında TIR’ların çıkışı için ‘randevu’ sistemi uygulandığını son dönemlerde sistemdeki yetersizlikler nedeniyle gümrük kapılarından çıkış süresinin uzadığını anımsattı.

Yurt dışına çıkacak tüm TIR’ların ‘Randevu’ sistemine uygun olduğunu ifade eden Bulut, ancak yaş meyve sebze ve bozulabilir gıda taşıyan TIR’lara transit geçişe yakın ‘hızlı geçiş’ sağlanması gerektiğini bildirdi.  Bulut şunları kaydetti.

‘’Sınır gümrük kapılarında gümrüklerin randevu sistemi alt yapısı geliştirilmeli ve hızlandırılmalı. Gişe ve personel sayısı artırılmalı. Başta yaş meyve sebze ile bozulabilir gıda taşıyan TIR’lar için özel girişler yapılmalı. Aksi takdirde ürünlerin yerine teslimi gecikir hem de ürün yığılması yaşanabilir. Bu da hem ihracatçı için hem de bu malı alan için fiyat dengesi bozulabilir. Fiyatlar düşebilir. Ekonomik anlamda ciddi kayıp olabilir.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.