*** ”Bosporus” festivali tanıtıldı

*** ”Bosporus” festivali tanıtıldı

ABONE OL
15:29 - 21/03/2009 15:29
*** ”Bosporus” festivali tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Bosporus” festivali tanıtıldı

Almanya’nın Duisburg kentinde ”Bosporus-Kültürler Kapısı” adı altında 24 Nisan-10 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin programı basına tanıtıldı

Festival hakkında bilgi veren Duisburg Belediyesi Kültür Şubesi Müdürü Karl Janssen, Türkiye’nin, son yıllarda uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü belirterek, Almanya’da da geçen yıl Frankfurt Kitap Fuarı’nın ve Berlin Müzik Fuarı Popkomm’un konuk ülkesi olduğunu hatırlattı.

Janssen, ”İstanbul ve Ruhr havzası 2010 yılında Avrupa’nın kültür başkentleri olacak. Biz bu festival ile Kültür Başkenti Yılının açılışını yapmış oluyoruz. Ayrıca İstanbul’un yüz yıllardan bu yana çok kültürlülüğü içinde barındırıp yaşamış olması ve bu özelliğini hala koruyor olması da İstanbul’u tanıtma tercihimizde etkili oldu” dedi.

Festivalin koordinatörü Olaf Reifegerste de, festival programının hazırlanmasında ve özellikle İstanbullu sanatçılarla bağlantı kurulmasında Uyum Dairesi görevlisi Tayfun Demir’in kendilerine büyük katkısı olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın himayesinde gerçekleşecek kültür festivalinde sergi, tiyatro, film, edebiyat ve müzik alanlarında 80 farklı etkinliğin düzenleneceği ifade edildi.

Festivalin önemli etkinlikleri arasında Atilla Durak’ın ”Ebru-Türkiye’de kültürel çeşitlilik” adlı sergisiyle, Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarını gösteren iki fotoğraf sergisi bulunuyor.

Belgesel tiyatro gösterileriyle tanınan Dostlar Tiyatrosu da, özgün tiyatro estetiği ve bugüne kadar yayınlanmamış video gösterileri eşliğinde Sivas’ta bir otelde 37 kişinin yanarak ölmesiyle sonuçlanan olayları sahneleyecek.

”Münchner Kammerspiele” adlı Alman oyuncu topluluğu, Orhan Pamuk’un ”Kar” adlı romanını sahneye uyarlayacak.

Festival, Duisburg Mercatorhalle adlı salonda 24 Nisan 2009 tarihinde yerel saat ile 20.00’da, İstanbul’a edebi bir yaklaşımdan ve Şevval Sam’ın vereceği bir konserden oluşan zengin bir kültür programıyla başlayacak.

Oyuncular Jale Arıkan ve Demir Gökgöl, aralarında Orhan Pamuk ve Nazım Hikmet’in de bulunduğu bazı yazarların yapıtlarından okuyacaklar.

Açılışın ardından König-Heinrich-Platz meydanında ”Surname 09” adı altında bir açık hava gösterisi sunulacak.

(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.