***  Böhmer, Türkiyemspor’u kutladı

*** Böhmer, Türkiyemspor’u kutladı

ABONE OL
09:10 - 06/06/2008 09:10
***  Böhmer, Türkiyemspor’u kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

”UYUM SADECE DEVLETİN İŞİ DEĞİLDİR!" 

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, uyum politikasının sadece devletin değil, ülkedeki tüm toplumsal grupların görevi olduğunu söyledi.

Böhmer, Berlin eyalet meclisinde düzenlenen Ulusal Uyum Planıyla ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, uyum politikasını yabancılarla birlikte şekillendirmek istediklerini belirterek, ”Uyum politikası sadece devletin değil, tüm toplumsal grupların görevi. Biz uyum konusunda yabancılar üzerine değil, onlarla birlikte konuşuyoruz” dedi.
Angela Merkel hükümetinin uyumu ”merkezi bir konu” olarak gördüğünü, bu nedenle uyumdan sorumlu bakan olarak görev yaptığını ifade eden Böhmer, uyumun gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini, bunun için de bu alanda çalışan insanlarla diyalog içinde olduklarını kaydetti.
Uyumda en önemli konunun eğitim olduğunu belirten Böhmer, uyumun bir ya da iki yıl içinde gerçekleşemeyeceğini bildiklerini, ancak bu konuda hedef koyduklarını ve bunları gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

TÜRKİYEMSPOR’UN BAŞARISINI KUTLADI

Böhmer, Almanca dil bilgisinin önemine de bir kez daha vurgu yaparak, Almanca bilmeden toplumsal hayata katılmanın mümkün olamayacağını, çocukların da Almanca bilmeden dersleri izleyemeyeceklerini, bu nedenle velilerin ve çocukların erken yaşta Almancayı öğrenmelerini desteklediklerini söyledi.
Ulusal Uyum Planında yer alan maddeleri de hatırlatan Böhmer, Oberliga’dan Regionalliga’ya çıkmayı başaran Türkiyemspor’u da kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
Toplantıyı yöneten Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Berlin eyalet meclisi üyesi Emine Demirbüken-Wegner de Merkel hükümetiyle birlikte uyum konusunda son yıllarda hızlı gelişmelerin yaşandığını belirtti.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.