“BM Şincan Raporunu Kısa Sürede Tamamlayacak”

“BM Şincan Raporunu Kısa Sürede Tamamlayacak”

ABONE OL
15:03 - 10/12/2021 15:03
“BM Şincan Raporunu Kısa Sürede Tamamlayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler, Çin’in Şincan bölgesindeki insan hakları ihlalleri iddialarıyla ilgili değerlendirme raporunu tamamlamak üzere. Raporun kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, yaptığı açıklamada, raporun önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanmasını umduklarını, bu süreçte Çinli yetkililerle görüşme girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirtti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’in ziyareti hakkında da Çinli yetkililerle temas sağlanamadığı ifade edildi.

Bir süre önce merkezi İngiltere’de bulunan ve insan hakları savunucularıyla avukatlardan oluşan bir grup da yaptığı açıklamada, Şincan bölgesinde başta Uygurlar olmak üzere azınlıklara yönelik işkence, soykırım ve insan hakları ihlallerinden doğrudan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’i sorumlu tuttuklarını belirtmişlerdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Colville, bölgedeki insan hakları ihlalleriyle ilgili son derece rahatsız edici bulgular konusunda analizlerin devam ettiğini söyledi. Sözcü, bölgede işkencelerin yanısıra keyfi gözaltı uygulamaları, işçilerin uygunsuz koşul ve saatlerde çalıştırılması gibi çok sayıda insan haklarına aykırı uygulamanın da inceleme altında olduğunu ifade etti.

Çin tarafı, BM yetkililerinin açıklamalarına ilişkin yeni bir tepki vermedi. Çin bugüne kadar yaptığı tüm açıklamalarda, Şincan bölgesindeki insan hakları ihlallerini reddediyor ve bunun Batılı ülkeler tarafından kendisine karşı yürütülen bir dezenformasyon kampanyası olduğunu öne sürüyor.

VOA tarafından geçilen “BM Şincan Raporunu Kısa Sürede Tamamlayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “BM Şincan Raporunu Kısa Sürede Tamamlayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “BM Şincan Raporunu Kısa Sürede Tamamlayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.