BM Genel Sekreteri Sözcüsü COVID-19’a Yakalandı

BM Genel Sekreteri Sözcüsü COVID-19’a Yakalandı

ABONE OL
15:40 - 16/12/2021 15:40
BM Genel Sekreteri Sözcüsü COVID-19’a Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antoni Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric, COVID-19’a yakalandı. Dujarric’in test sonucunun pozitif çıkmasının ardından Genel Sekreter Guterres de evden çalışmaya başladı.

BM Genel Sekreteri Guterres, bir haftadan kısa bir süre içerisinde ikinci kez Covid-19 testi pozitif olan bir kişiyle yakın temasta bulunmuş oldu. Yapılan açıklamada, Sözcü Dujarric ve onunla birlikte çalışan birkaç üst düzey diplomatın COVID-19 testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

Dujarric, basın mensuplarına gönderdiği e-postayla yaptığı bilgilendirmede, rutin test sonucunda kendisinde COVID-19’a rastlandığını açıkladı. Sözcü, üç doz aşı yaptırdığını ve hastalığı hafif semptomlarla geçirdiğini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü son olarak Salı günü günlük basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıkmıştı.

72 yaşındaki BM Genel Sekreteri Guterres’in de tüm aşılarını olduğu, üçüncü doz COVID-19 aşısını da 26 Kasım tarihinde yaptırdığı açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nin bulunduğu ABD’nin New York şehrinde son bir ayda COVID-19 vakalarında yükseliş görülüyor. Uzmanlar şehir nüfusunun yüzde 71’inin aşılanmış olmasına karşın Omicron varyantıyla birlikte hız kazanan yayılmaya dikkat çekiyor. New York, ABD’de Omicron varyantı görülen şehirlerden biri. New York’ta son olarak artan vakalar nedeniyle kapalı mekanlarda yeniden maske takma zorunluluğu getirildi.

VOA tarafından geçilen BM Genel Sekreteri Sözcüsü COVID-19’a Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM Genel Sekreteri Sözcüsü COVID-19’a Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM Genel Sekreteri Sözcüsü COVID-19’a Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.