BM Genel Sekreteri: "Okulları Açmak Birinci Öncelik Olmalı"

BM Genel Sekreteri: "Okulları Açmak Birinci Öncelik Olmalı"

ABONE OL
17:10 - 04/08/2020 17:10
BM Genel Sekreteri: "Okulları Açmak Birinci Öncelik Olmalı"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Corona virüsü salgını yüzünden okulların kapalı olmasından dolayı dünya genelinde bir kuşak felaketi yaşandığını söyledi. BM Genel Sekreteri, öğrencilerin güven içerisinde okullarına dönmesinin sağlanmasının dünyanın birinci önceliği olmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Guterres, dünyada 160 civarında ülkede okulların kapalı olmasından 1 milyardan fazla öğrencinin etkilendiğini, en az 40 milyon civarında çocuğun da okul öncesi eğitimden mahrum kaldığını belirtti.

BM Genel Sekreteri, yayınladığı video mesajında, “Şu anda onlarca yıllık ilerlemeyi geri götürecek bir kuşak felaketiyle karşı karşıyayız ve bu eşitsizlikleri daha da arttıracaktır” ifadelerini kullandı.

Guterres, “COVID-19 bölgesel olarak kontrol altına alındığında öğrencileri okullarına geri döndürmek ve eğitimi mümkün olduğunca güvenli şekilde başlatmak birinci önceliğimiz olmak zorunda. Eğitimcilerile, ailelerle ve gençlerle bu konuda istişarelerde bulunmak gerekli” dedi.

2019 yılının Aralık ayının son haftasında Çin’in Wuhan kentinde başlayan yeni tip Corona virüsü salgını bugüne dek tüm dünyada eğitim de dahil olmak üzere pek çok alanda aksamalara neden oldu. Hastalık bugüne kadar 18,5 milyon insana bulaşırken 700 bine yakın kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.