BM Genel Kurulu İsrail-Filistin Gerginliğini Görüşecek

BM Genel Kurulu İsrail-Filistin Gerginliğini Görüşecek

ABONE OL
16:44 - 20/05/2021 16:44
BM Genel Kurulu İsrail-Filistin Gerginliğini Görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail ve Filistin arasındaki gerginlik ve süren operasyonları görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugün toplanıyor. Toplantı, Nijer ve Cezayir’in başvurusu üzerine yapılıyor.

Toplantıda İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları ve yaşanan sivil kayıplarla, Filistinliler’in Doğu Kudüs’teki evlerinden İsrail tarafından çıkarılmaları konuları görüşülecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da toplantıya katılmak üzere New York’a gitti. Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de İsrail-Filistin gerginliğini görüşmek üzere toplanmış ancak ABD’nin vetosu nedeniyle toplantıdan bir karar çıkmamıştı.

BM Güvenlik Konseyi’nde toplam dört görüşme yapıldı ancak hiçbir toplantıdan bir sonuç alınamadı.

Operasyonlar sürüyor

İsrail savaş uçakları gece boyunca operasyonlara devam etti. İsrail ordusu operasyonlarda Hamas’a ait mühimmat depolarını ve Hamas yetkililerinin evlerini vurduğunu açıkladı.

Hamas’a ait radyo istasyonundan yapılan yayında operasyonlarda Filistinli bir kadının hayatını kaybettiği, 4 çocuğun da yaralandığı duyuruldu.

10 Mayıs tarihinde başlayan gerginlik ve operasyonlarda bugüne kadar Filistin tarafında en az 228 kişi hayatını kaybederken binin üzerinde kişi de yaralandı. İsrail tarafında da 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Gazze’de 450 civarında binanın İsrail’in bombardımanları sonucu yıkıldığı ya da oturulamaz hale geldiği belirtiliyor. Onbinlerce Filistinli de operasyonlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

VOA tarafından geçilen BM Genel Kurulu İsrail-Filistin Gerginliğini Görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM Genel Kurulu İsrail-Filistin Gerginliğini Görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM Genel Kurulu İsrail-Filistin Gerginliğini Görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.