Blinken’dan İklim Zirvesi Öncesinde Mesajlar

Blinken’dan İklim Zirvesi Öncesinde Mesajlar

ABONE OL
11:56 - 20/04/2021 11:56
Blinken’dan İklim Zirvesi Öncesinde Mesajlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Pazartesi günü dünya genelindeki Amerikalı diplomatlara, faaliyetleri iklim değişikliğiyle mücadeleye sekte vuran ülkelere meydan okuma çağrısı yaptı.

Blinken, ABD’nin ev sahipliğinde bu hafta düzenlenecek sanal zirve öncesinde iklim değişikliğiyle ilgili ilk konuşmasını Maryland eyaletinin Annapolis kentinde yaptı.

Başkan Joe Biden, 40 dünya liderini iklim değişikliğiyle mücadelede yeni önlemleri tartışmak ve Paris Anlaşması kapsamında sera gazı emisyonunu azaltmak için verilen sözleri pekiştirmek amacıyla zirveye davet etmişti.

Blinken, ‘‘Ülkeler enerji kaynaklarının önemli kısmında kömüre sırtını yaslar, kömür fabrikalarına yatırım yapar ya da ormanları keserse bu eylemlerin zararı konusunda Amerika’nın uyarısıyla karşılaşacaklar’’ dedi.

Blinken, Biden yönetiminin iklim değişikliğini dış politikasının merkezine koyacağını belirtti, ancak bunun ülkelere karşı koz olarak kullanılmayacağını kaydetti.

Blinken belirli bir ülkeye atıfta bulunmazken insan hakları aktivistleri, yönetimin Çin ile emisyonların azaltılması konusunda işbirliği yapma arzusunun Çin’in baskıcı politikalarına ilişkin endişelerin göz ardı edildiği anlamına gelebileceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

Blinken, ABD’nin dünyanın iklim açısından en savunmasız ülkelerine göndereceği yardım miktarını da artıracağını söyledi ve bu ülkelerin eline 2020’de uluslararası iklim finansmanının yalnızca yüzde 3’ünün geçtiğini belirtti.

“Bunu düzeltmeliyiz,” diyen Blinken, Washington’un erken uyarı sistemleri inşa edilmesi ve değişen iklime uygun altyapının hazırlanması için bu ülkelere uzmanlar gönderdiğini de sözlerine ekledi.

VOA tarafından geçilen Blinken’dan İklim Zirvesi Öncesinde Mesajlar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken’dan İklim Zirvesi Öncesinde Mesajlar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken’dan İklim Zirvesi Öncesinde Mesajlar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.