Blinken ve Lavrov Biraraya Gelecekler

Blinken ve Lavrov Biraraya Gelecekler

ABONE OL
13:26 - 01/12/2021 13:26
Blinken ve Lavrov Biraraya Gelecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne(AGİT) katılmak üzere Avrupa’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la biraraya gelecek.

Reuters Haber Ajansı’nın bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberine göre Blinken ve Lavrov, yarın yani Perşembe günü Stockholm’de yapılacak AGİT Zirvesi sırasında ikili bir görüşme gerçekleştirecekler.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rus mevkidaşıyla biraraya gelmeden önce Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’yla biraraya gelecek. ABD ve Rus dışişleri bakanlarının yapacağı görüşme, Rusya’nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yaptığı ve tansiyonunun yükseldiği bir döneme denk gelmesi açısından da ciddi önem arz ediyor. Hem NATO, hem AB hem de ABD, şu ana kadar yaptıkları açıklamalarda Rusya’yı bölgede yaptığı askeri yığınak konusunda uyardı.

Son olarak dün yapılan NATO üyesi ülkelerin bakanlar toplantısından sonra da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ağır sonuçları olacağı konusunda Rusya’yı uyardı.

VOA tarafından geçilen Blinken ve Lavrov Biraraya Gelecekler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken ve Lavrov Biraraya Gelecekler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken ve Lavrov Biraraya Gelecekler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.