*** Bisikletle Hamburg’dan İstanbul’a gidecek

*** Bisikletle Hamburg’dan İstanbul’a gidecek

ABONE OL
20:31 - 06/08/2009 20:31
*** Bisikletle Hamburg’dan İstanbul’a gidecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Bisikletle Hamburg’dan İstanbul’a gidecek

Almanya’da 1971 yılından beri yaşayan Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HAAK-BİR) Başkanı Hakkı Altıntaş, bisikletle Hamburg’dan İstanbul’a gidecek

Alman Devlet Demir Yollarında 18 yıldır makinist olarak çalışan Altıntaş, Hamburg’daki Harburg tren istasyonundan 12 Ağustosta bisikletiyle İstanbul’a hareket edeceğini belirterek şunları söyledi:

"İstanbul’a 10 yıl önce bisiklet turu yapmak istemiştim. Ancak bazı sağlık sorunları nedeniyle bunu ertelemiştim. Bir sendikacı arkadaşımın aracılığıyla ve çalıştığım yerde müdürün de desteğiyle bu geziyi gerçekleştirmeye karar verdim. İşyerinden 2 ay gibi bir süre izin aldım. Bu kolaylığı bana sağladıkları için onlara teşekkür ediyorum."

Altıntaş, 56 günde bisikletle dünya turu yapmayı da düşündüğünü belirterek, bunun yaklaşık 3 bin 500 avroya mal olacağını ifade etti.

Daha önce Almanya’dan Norveç’e bisikletle giden Altıntaş, Türkiye’ye giderken Avusturya üzerinden İtalya’ya geçeceğini, buradan da feribotla Yunanistan’a giderek, buradan Türkiye’ye giriş yapacağını kaydetti.

Altıntaş, "Hem tarihi yerleri görmek, hem de tatil yapmak istiyorum. Örneğin Venedik’i, Atatürk’ün doğduğu Selanik’i ve Yunanistan’ı çok görmek istiyorum. Avrupa’da yaşayan Türkler olarak Avrupa’nın değerini fazla bilmiyoruz. Kültürel değerler keşfedilmeli" diye konuştu.

Altıntaş, İstanbul’dan Hamburg’a uçakla döneceğini sözlerine ekledi.


(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.