DOLAR

32,5762

0.09%
EURO

35,0273

0.44%
ALTIN(gr)

2.423,44

0,03%
BİST 100

9722.09

0,03%
“Biraz sabır ve zamana ihtiyaç var”

“Biraz sabır ve zamana ihtiyaç var”

ABONE OL
20:06 - 08/06/2023 20:06
“Biraz sabır ve zamana ihtiyaç var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hazine ve Maliye Bakanı olarak TBMM genel kurulunda dün yemin ederek resmen görevine başlayan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce mesajlar paylaştı.

Şimşek, hükümetin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığını kaydederek, “Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var. Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var, uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz” ifadesini kullandı.

Mehmet Şimşek “plan ve program dahilinde, belirlenen ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıkılan bu yolda hedeflere herkesin desteğini alarak ulaşacaklarını” belirterek, “Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var. Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var, uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz” değerlendirmesinde bulundu.

“Acil önceliğimiz ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır”

Hazine ve Maliye Bakanı İngilizce mesajında ise farklı ifadelere yer verdi.

Beş yıllık bir aradan sonra Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başladığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

“Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır. Ulusal ve uluslararası zorlukların üstesinden gelirken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

Kısa yollar veya hızlı çözümler olmasa da, deneyim, bilgi ve adanmışlığımızın önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır”

Dün dolar TL karşısında bir günde yüzde değer kazanmıştı. Bugün ise, gün ortası itibariyle Dolar/TL kuru 23,36’dan, Euro/TL kuru ise 25,22’den işlem görüyor.

56 yaşındaki Mehmet Şimşek, 2015-2018 yıllarında Ekonomi’den Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, 2007-2009 yıllarında da Ekonomi’den Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştı.

VOA tarafından geçilen “Biraz sabır ve zamana ihtiyaç var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Biraz sabır ve zamana ihtiyaç var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Biraz sabır ve zamana ihtiyaç var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.