BİR YANITIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

ABONE OL
22:14 - 30/07/2022 22:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçen hafta yayınlanan Kıbrıs’la ilgili yazıma çok güzel tepkiler aldım. Bunlardan birisi  beni oldukça düşündürdü ve yıllar öncesine götürdü.  O günleri yaşamış olanlardan bir yanıt almak farklı bir duygu.

Yaptığı yorum aynen şöyle :

Ertuğrul Yakışık dedi ki;

2022-07-26 08:01:36

Harekatın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra bile beşparmak dağlarında alev kayası denen bölgede sizin yetiştirdiğiniz ekiplerinizden biri olarak o mücahitler ile oralarda eğitim aldığımız günlerdeki dehşet verici anılar hala taze duruyordu. Kıbrıs’a ne zaman gitsem küvette öldürülen doktor ve ailesinin evlerine giremem, o sakız çiçekleri midemi bulandırıyor. Çok büyük bu mücadelede şehit veya gazi olanların önünde saygı ile duruyorum. Yazınızı, gözlerim yaşararak okudum. Anlatımınız, sadece edebi bir yazı ve anı değil, kahramanların tarihidir. Sağ olun var olun.”

***

Sağ olması gerekenler bizler miyiz? Yoksa bugün adı bile unutulan Hilarion kalesinin iki tepe arasına Türk bayrağını asarak dalgalandıran, inatla bayrağı yere düşürmemek için nöbet tutanlar mı diye düşünüyor insan…

Ne yazık ki insanlık tarihi her dönemde savaşlarla dolu olmuş, her savaşın kahramanları ve korkakları, birbirine adaletli davranan savaşçıları,  savaşı önlemek için çabalayanları, kan içici psikopatları, bir insan bir diğer insana bunu nasıl yapar diye sorguladığınız, şahit olmaktan bile dehşete düştüğünüz  anlar, nefret ettiğiniz insanlar olmuştur.

Sevgili Haydar Hoca Hoş geldin Atatürk isimli eserinde; Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal’in savaş ile ilgili anlayışını mücbir bir sebep yoksa cinayet olarak yorumlamasının ardında yatan düşünceyi en insancıl görüş açısı ile yorumlamıştır.

Türk İstiklal harbi gibi Kıbrıs’ta gerçekleştirilen harekat ve direnişler, bir başkasının toprağını  işgal etmek için değil, kendi topraklarını ve halkını korumak için yapılmıştır.

***

Yine dünya tarihi; açlık, yoksulluk, işgal ve ülke zenginliklerini ele geçirmek isteyen diktatörlere baş kaldıran, kendi geleceğini korumak ve istiklallerini elde etmek isteyen başarılı ve başarısız olmuş pek çok millet ayaklanması ile doludur.

Bir yanda doymayan bir aç gözlülük ile başka ülkelerinin toprak ve zenginliklerine göz diken dış düşmanlar, diğer yandan işbirlikçi Tiran’lar, mazlum milletlerin başına bela olmuş; sulh, barış, adalet ve daha insanca yaşam masalları ile kitleleri uyutmuşlar, baskı rejimleri ile muhaliflerini yok ederek kendi ikballeri için hükümranlıkları altındaki insanları çağın sistemi içinde soymuşlardır. Bugün de soymaya devam etmektedirler.

***

Karnı aç olanı doyurabilirsiniz.

Gözü aç olanı doyurmak mümkün değildir.

Günümüz rejimlerinde birbirinin yapacağı işlere ve ticari ilişkilere muhtaç olan insanoğlu; bir kardeşimin ifadesi ile hesap makinesini cebinde taşımaya, en yakınının ihtiyacını bile yüksek rakamlar ile karşılamaya hazır hale gelmiştir.

Bugün içine düştüğümüz savaş, ekonomik savaştır.

Akşam eve ekmek götürme savaşıdır.

Elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt faturalarını, işçi ücretlerini ödeme savaşıdır.

Çiftçi için gübre ve ilaçlama bedellerini ödeme savaşıdır.

Hasta için tedavi,  çocuk ve gençler için gelecek edinme savaşıdır.

Bütün bunlar Milli Ekonomi, Milli Devlet ve Millet olma savaşıdır.

Hepimize kolay gelsin.

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.