BİR TUHAF KURULTAY…

ABONE OL
16:04 - 16/05/2022 16:04
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“Doğruları gördükleri halde,düşüncelerini değiştirmeyenler, cahillikleri ile mutluymuş gibi yaşarlar…”

Albert Einstein 

 

Bu hafta size Cumhuriyet Halk Partisi Berlin Örgütünün genel kurulunu anlatmak istiyorum. Zira, sekiz yüz küsür üyesi olan birliğin, -seneler sonra- yapılan genel kurulu, oldukça düşük bir katılımla gerçekleşmişti. İğneyi yine de önce kendimize batıralım. Türkiye kökenli sosyal demokratlar, hiç bu kadar ilgisiz kalmamışlardı genel kurullarımıza. Birliğin her üyesi bu konuda gercekten bir sorumluluk hissetmeli, nedenlerini sorgulayabilmeli.

 

Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde bir katılımla, genel merkez tarafından desteklenmesi, pandemi sonrası ilk büyük buluşma olması, tüzük değişikliği gibi önemli bir konunun gündemde yer alması dahi katılımı arttırmaya neden yetmedi ? Ne diyelim, bir dahakine, hep birlikte daha çok çalışırız ve üyelerin çoğunluğunun katıldığı bir genel kurulu hepimizelbirliği ile organize ederiz.

 

Berlinli sosyal demokratların, 150-200 kişi gibi komik bir katılım göstermesi üzücü ama bu yazıda, genel kurulun paskalya tatiline denk „getirilmesini“, tüzük değişikliği konusundaki inatlaşmayı, uzun uzun yazmayı düşünmüyorum. Şimdilik, uygulanan seçimli, tüzük değişiklikli genel kurul takviminin, demokratik katılım ve açık toplum kurallarına“açık aykırı“ olduğunu belirtmekle yetinmek istiyorum. Zira Kenan Kolat Bey’in idaresinde geçen yılların, birliğimize açtığı yaralardan en önemlisi bu sayılanlar olduğunu söylemezsem, birlik için çalıştığımız yol arkadaşlarıma haksızlık etmiş olurum. 

 

Yönetim kurulunun, bir aceleyle okuduğu faaliyet raporunun konusu, yapılan yönetim kurulu toplantıları, 20-30 kişiyi arada sırada geçen buluşmalar, eylemler ve pikniklerden ibaretti.Mali raporların üye denetimine sunulmamasından bahis açmıyorum bile.

 

Katılanlar hatırlayacaklardır, altı sene önce 400 -500 kişi ile yapılan genel kurulda, bir program sunmuştu Kenan Kolat Bey ve o zaman ki yönetimi.

 

Mesela, İlçe örgütleri yerleşkelere kavuşturulacak, büyük toplantı salonları da olan, birden fazla katlı bir il binası yapılacak, kadın ve gençlik örgütlenmelerinde atılım gerçekleştirilecekti. 

 

Birlik bu sürede, ne kazanım elde etti samimiyetle merak ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisine yükselen teveccüh, neden Berlin’de kendisini gösteremiyor kimse merak etmiyor mu? En önemlisi bu vaadlerin neden yerine getirilmediğinin konuşulması gerekmiyor mu sizce.

 

Bu konular açıldığı vakit neden sonuçlanması istenmeyen, beklenmeyen, sonuçlanması mümkün olmayan bir kavga başlıyor. 

 

Halbuki yeni bir döneme giriyoruz. Bu çalkantılı ve iktidar heyecanı yüksek döneme ve tabiki sonrasına uygun, güçlü bir yapı ile hazır olmamız gerekiyor. Bu yapı, küskünleri barıştıran ve siyaset üretebilen bir şekilde oluşturulmalı. Üzülerek söylüyorum, evlerimize yollanan tüzük taslağı da, genel kurulda okunanı da, bugünlerde genel kurula katılmayan üyelerin imzasına açılanı da bu yeni yapılanma ihtiyacına cevap vermiyor. Hiç biri birbirine benzemiyor. Hiç biri yeni bir şey söylemiyor. Üç taslak da tam olarak aynı değil…

 

Yeni bir tüzüğe, yeni bir modele ihtiyacımız olduğukonusunda herkes hemfikir. Birliklerin bağlı olduğu bir federasyon çalışması olduğu biliniyor. Bu çalışmaların genel merkez tarafından koordine edildiği ve diger şehir birliklerinin bir çoğunun tüzük çalışmalarını bitirdiği bir zamandayız. Birliğimizin bu federasyon çalışmalarında yer almamasının, çok daha büyük yaralara sebep olacağı görülmeli. Tüm üyelerimiz bir şekilde, Almanya federasyonu ile ilgili olarak acilen bilgilendirilmeli ve yeni tüzüğün uygulandığı bir dernek yapılanması gerçekleştirilmeli.

 

Cumhuriyete, sosyal demokrasiye aşık üyelerimizin birlik çalışmalarına destek vermesi gerekli. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe çalışmalarımız, göçmen meselelerine, ülkemizde ki iktidar mücadelemize katkı sunacak herkese açık olmalı. Tüzük geçmedi diye asıl faliyetlerimiz unutulmamalı.Hem yeni yapılanma için tartışmaya yılmadan, durmadan devam edilmeli, hem de genci, yaşlısı, kadını,erkeği herkes bu birlik için, birlikte çalışmaya devam etmeli. 

 

Çok daha büyük katılımlı buluşmalar için birliğimizin tüm üyelerini, birlik çalışmalarına katılmaya çağırıyorum. Gönül koymadan, küsmeden,kişiselleştirmeden birarada birlikte büyüttüğümüz örgütümüze hep birlikte sahip çıkmak ,hepimizin tek tek görevidir.

 

Vakit o vakittir..

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.