“Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” Berlin`de büyük ilgi

“Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” Berlin`de büyük ilgi

ABONE OL
23:06 - 27/10/2019 23:06
“Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” Berlin`de büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Murat Demirbaş’ın olağanüstü oyunculuğuyla sahnelediği “Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” adlı müzikal oyunu Berlinli sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Yazar Mansur Erk’in kaleminden Türkiye’nin ilk savaş pilotu ve ilk savaş uçağı K-6”yı yapan Vecihi   Hürkuş’un hikayesi Berlin Tiyatro28 Sahnesi’nde sergilendi.

Oyunda milli kahramanlarımızdan Vecihi Hürkuş, karakterini Murat Demirbaş canlandırırken, projenin yönetmenliğini Orhan Karakaş, müzik direktörlüğünü ise Murat Gedikli üstleniyor.

Oyunda ilk pilotlarımızdan milli kahramanımız “Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” adlı oyun; bir kahramanlık ve tutkulu bir havacılık sevdasının öyküsü.

Her türlü zorluğun ve yokluğun yaşandığı Kurtuluş Savaşı yıllarında “Gelecek Göklerdedir” şiarına inanmış ve zehir gibi zekasıyla yalnızca göklerde savaşmakla kalmamış ilk uçağı da üreterek sağlam bir vatansever olduğunu ispatlamış bir kahraman; Vecihi Hürkuş, Her ne kadar her başarısı cezalandırılmışsa da o, hiç vazgeçmemiş ve havacılık tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır.

Cepheden cepheye koşan ve gösterdiği kahramanlıklarla düşman kuvvetlerinin bile saygı ve hayranlığını kazanan Vecihi Hürkuş’un destansı öyküsünün akıcı ve heyecanlı bir anlatımla sunulduğu oyun, ses ve görüntü efektleriyle de zenginleştirilmiş samimi bir anlatıma sahip.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.