BİR KESE ALTIN

ABONE OL
21:59 - 03/01/2022 21:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Padişahın biri bir gün tebdili kıyafet bir çarşıyı denetlerken, cin gibi bir çırak görür.

Çırağın hal ve hareketlerini izler, ne yaptığını çok iyi bilen işinin ehli biridir. Küçük çırağın hal ve hareketleri, konuşması,

Padişah`ın hoşuna gider, çırağın yanına yanaşır biraz muhabbet ettikten sonra oradan ayrılacağına yakın çırağa bir altın vermek ister.

Çırak uyanık hemen padişah olduğunu anlar ama belli etmez, aman efendim ne münasebet ben bunu alamam, kabul edemem der. Padişah neden alamazsın evladım al bir şey olmaz deyince, çırak babam, annem bana çok kızarlar efendim olur mu öyle şey deyince?

Padişah al evladım al, padişah verdi dersin ‘‘İşte bu daha kötü ya padişahım, babam, anam kime yalan söylüyorsun “Koskoca padişah sana bir altın mı verir, derse bana hiç inanmazlar, deyince” padişah çocuğun zekasına hayran kalır peştemalinden bir kese altın çıkarır al oğlum al, sen bunu çoktan hak ettin der.

Bir kişi bir şey söylerken veya isterken bunun bir adabı birde edebi olur, bazı insanlar öyle edepsizleşmişler ki ne adab nede edep biliyorlar.

İnsan doktor, avukat, profesör hatta cumhurbaşkanı dahi olabilir, fakat edebi yoksa ne dese boştur. Yunus çok güzel söylüyor:

 

Gezdim Şam ile Halep

Eyledim ilmi talep

Meğer ilim bir hiçmiş

İlla edep illa edep

 

diyor derviş Yunus.

 

Bu millettin a….ına koyacağız diyenler, biz yaptı olduk diyen iktidar üyeleri, muhalefeti FETÖ ile işbirlikçi diye suçlayanların hemen, hemen hepsinin, başkanından tüm bakanlarına, FETÖ ile boy boy resimleri varken, utanmadan toplumu birleştirmesi gereken yöneticilerin, cumhurbaşkanının, muhalefet liderine cibilliyetsiz, cibilliyeti bozuk, kalibresiz, muhteris kifayetsiz, siyasi eşkıya, sen adamısın ve daha ağza alınmayacak bir çok laf söylemesi siyasi ahlakın ve eşkıya iktidarın tahammülsüzlüğünün çöküşünden başka bir şey değildir.

Bu laflardan bir tanesini normal bir vatandaş söylese hakkında hemen dava açarlar ve o insanı sürüm sürüm süründürürler, bu millet yirmi senedir yemedi, yedirdi, içmedi içirdi yine de sizleri doyuramadı, anasına sövdünüz bir şey demedi, tekmelediniz sesi çıkmadı, içeri attınız sesi çıkmadı, iyi yapılan şeyleri AKP yapar muhalefet bakar dediniz millet size inandı.

Türk parası pul olunca, dolar ile mi maaş alıyorsunuz dediniz, iktidara geldiğinizde dolar 1.42 Cent iken şimdi 13.50 Cent olmuş, maaşlar hariç, tüm ürünlere yüzde yüz zam yapınca, Allah yaptırıyor, biz yapmıyoruz dediniz.

Demek sizin Allah’ınızda sizden yana, nasıl bir Allah ise, fakir fukara emekliyi öğrenciyi düşünmüyor sadece yandaşlara allahlık yapıyor.

Sizleri Padişah’ı kandırmaya çalışan uyanık cin gibi çocuğa benzetiyorum, bir altın değil, bir kese değil, yastık altındaki kefen parasını da getirin diyorsunuz, bu işin sonu iyi değil öyle veya böyle çöküş başlamıştır, bu süreçten kurtuluş yoktur gün gelecek pisliğe bulaşan herkes yargı önünde hesap verip yargılanacaktır.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.