Bir anne daha oğlunun ölümüyle kahrolacak

Bir anne daha oğlunun ölümüyle kahrolacak

ABONE OL
23:46 - 07/05/2020 23:46
Bir anne daha oğlunun ölümüyle kahrolacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek 324 gün tuttuğu ölüm orucunu bıraktıktan sonra yaşamını yitirdi. Grup Yorum ‘un bas gitaristi İbrahim Gökçek, ölüm orucuna ara verme kararı aldıktan iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  Ölüm orucuna giren bir diğer Grup Yorum üyesi Helin Bölek ise geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmişti. Konser yasağının kalkması ve tutuklu üyelerinin serbest bırakılması talebiyle 324 gün ölüm orucunda bulunan ve eylemine geçen günlerde son veren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşamını yitirmesi üzerine, sosyal Medya’dan yapılan paylaşımlarda birçok kişi üzüntüsünü dile getirdi.

YORUM: ACININ RENGi OLMAZ!

Söz bitti, şiir sustu / Güvercinler zeytin dalı taşımıyor artık /

O kadar çok zulüm ve ölüm gördük ki /

Tarih artık sadece kahramanca yaşayanları ve ölenleri yazacak! …..

Kendime delice soruyorum yaşadığımız yüzyılda hala insanlar niye ölüme yatar? Kolay mıdır bir insanın sevdiklerinden kopması, ölüm denen gerçekle kendi iradesiyle vadesi gelmeden yüzleşmesi? Öldü sözcüğünün ağızdan çıkması kolaydır. Öl… Dü…  Ama onun yarattığı etki ve sonuçlar o kadar basit midir? Bir an için ölen kişilerin annesini gözümüzün önüne getirelim? Bir annenin evladını kendisinden önce toprağa vermesi nasıl bir duygudur?  Ömrünün geride kalan süresinde nasıl katlanacak yüreği evladının acısına?  Kafamda sorular hep ardı ardına sıralanıyor.

Ha? Sahiden niye ölmüştü bu gençler?  İbrahim, Helin?  Konser yasaklarının kalkmasını ve türkülerine yarım bıraktıkları yerden devam etmek istemişlerdi.  O kadar yerine zor getirilecek bir talep miydi? Onun için bu sadece türkü söylemek isteyen 3 kişinin ölüm orucunda ölmelerimi gerekiyordu?

Sözcükler boğazımda düğümlenip kalıyor, yazık oldu bu gençlere!

Hiçbir şey insan yaşamından daha değerli değildir!

Ali Akdemir

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.