BİR “AĞABEY” ÖLÜNCE…

ABONE OL
10:36 - 21/01/2022 10:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gene hüzünlü bir gün, yine hüzünlü bir yazı…

Ölüm denilen şeyden kaçılmıyor. Siz kaçsanız da o gelip gittiğiniz yerde sizi buluyor. Doktormuş, hastaneymiş, lokman hekimmiş zamanınız geldi ise bir işe yaramıyor.

Flash TV. Türkiye’nin istikrarlı kanallarından, bulunduğu kentin küçük Babıali olarak anılmasına okul olan kanallarından biriydi.

Geçtiğimiz gün kurucusu, her şeyi Ömer ağabeyi (Ömer Ziya Göktuğ) çağımızın vebası korona virüs için tedavi olduğu sırada kaybettik.

Bir insanın neden, nasıl ve nerede öldüğünden çok geride kalan yaşamında neler yaptığı önemlidir. Sonrasında nasıl anılacağı… Öncelikle kendisine rahmet, kederli ailesine ve Flash TV. Ailesine, dostlarına, arkadaşlarına sabır ve metanet diliyorum. Toprağı bol olsun…

Bursa bir zamanlar herkesin birbirini tanıdığı, heykelde öğle paydosuna çıkanların birbirini selamladığı, alış veriş için mavi köşeye gidenlerin köşedeki bozacıda rastlaştığı bir yerdi. Bursa Hakimiyete ilk yazılarımı yazmaya başladığım 1974 yılında kendisi ile tanışmış, tekstil firmalarını faaliyete geçen televizyonunu merakla izlemiştik.  Bildiğim kadarı ile Türkiye’nin ikinci özel televizyonu olma özelliğini taşıyordu.

Televizyon haber ekibi benim uzun bir süredir devam eden, çocuk ve gençlere yönelik Uludağ İzciliği maceramda, Uluslararası kamplarda Bursa’yı temsil etmemizde, Yelken il temsilciliğim döneminde, İstanbul Yelken Kulübü ile düzenlediğimiz İstanbul-Bursa-İstanbul etabı Amiraller kupası yat yarışlarında, Uludağ Milli Parkının sorunlarının gündeme taşındığı yıllarda, Çevre derneğinde yapılan çıkışlarımızı hep ekranlarına taşıdılar.

Gazete çıkarmadı.  Nedenini sorduğumda bana “Politikaya atılmayacağım ki? Neden gazete çıkarayım” demiş ve noktayı koymuştu.

***

Flash TV. 30 yıla yakın bir süredir Bursa’da konuşulan, zaman zaman sansürlenen bir kanal oldu. Ömer ağabey asla doğru bildiğinden ödün vermeyen, gerçekleri konuşmaktan korkmayan yumuşak sert mizacı ile herkesin dostu, herkesin arkadaşı olmaya çalıştı. Kendisine zarar verecek konulardan ve insanlardan uzak durduğunu söylerdi.

Biliyorum ki, Flash TV ve Bursa basını öksüz kaldı.  Çalışanlarının patronu olmaktan ziyade ağabeyi, arkadaşı, dostu olmaya özen gösterdi.  Çalışanları da hiçbir kurumda olmadığı kadar görevlerine sadık, her an kendisinin yanında olmaya devam ettiler. Örnek bir dayanışma ve vefa örneği sergilediler.

Flash TV. Bursa basını için bir inceleme ve ders alma konusudur. İyi ve güzel bir örnektir.

Burada daha uzun yıllar hizmet vermesini dileyerek bir nokta koyalım ve biraz da nedense ölümünü bile paylaşmayan medya kuruluşlarını uyaralım.

Yandaş olmak, bu ülkenin yetiştirdiği değerleri görmeye engel olursa, onlara gerekli önemi ve değeri vermez isek ilerde çocuklarımızın yüzüne bakamayız.

Bu ülkenin tarihi, ülkeye yatırım yapan, hüsrana uğrayan veya uğratılan, yaptıklarından ziyade kişiliğine kaldırılan böyle insanlarla doludur.

Sizi ne kadar ılımlı, dost canlısı olursanız olun eğer yönetim erkine hizmet etmezseniz bozuk para kadar değeriniz olmuyor.

Oysa, göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçen insan yaşamında kişilerle uğraşmak ve onları yok etmek uğruna verilen çabaları bir kenara bırakıp, o insanların ne dediğini ve ne yaptığını anlamaya çalışsak hem ülkemiz hem de dünyamız daha da güzelleşecektir.

Biz; 74 lü yılları ve sonrasında çok anlamlı işlere imza atanlara, çok güzel olaylara ve çok güzel  insanlara tanıklık ettik.

O nedenle çağrımız ve dileğimiz bu güzelliklerin devam etmesinden, bunlara imza atanların değerinin bilinmesinden ibarettir.

Her şeyin boş ve geçici olduğu bir dünyada sadece insanlığa hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşayanlara selam olsun.

Güle, güle Ömer ağabey. Senin gibilerin Mekanları cennettir elbette. İsimleriniz unutulmasın, sonsuzluğa kadar anılsın…

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.