BioNTech’e Corona Aşısı İçin Fikri Mülkiyet Davası

BioNTech’e Corona Aşısı İçin Fikri Mülkiyet Davası

ABONE OL
21:19 - 05/07/2022 21:19
BioNTech’e Corona Aşısı İçin Fikri Mülkiyet Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Aşı üreticisi CureVac, Almanya’da BioNTech ve iki iştiraki aleyhine dava açarak fikri mülkiyet haklarının ihlali nedeniyle “adil tazminat” talebinde bulunduğunu açıkladı.

CureVac, BioNTech ve Pfizer’ın Corona virüsü aşısı Comirnaty’nın geliştirilmesi ve satışı için kullandığı elçi RNA teknolojisi üzerinde, 20 yılı aşkın bir süredir yapılan çalışmalara dayanarak fikri mülkiyet haklarını talep ettiğini kaydetti.

Şirketten yapılan açıklamada, “CureVac’ın fikri mülkiyet portföyü, BioNTech’in SARS CoV-2 mRNA aşılarının tasarımı ve geliştirilmesiyle ilgili gerekli olduğu düşünülen çeşitli buluşları korumaktadır” denildi.

Alman firması CureVac’ın hisseleri haberin ardından değer kazanarak gün içinde yüzde 4,4 artışla 14,16 Euro’ya yükseldi. BioNTech hisseleri de binde 8 artışla 151,95 Euro’dan işlem görüyordu.

Reuters haber ajansının temasa geçtiği BioNTech, davayla ilgili yorum yapmayı reddetti. CureVac’ın davayı açtığı Düsseldorf’taki mahkeme ise resmi bir yorum yapmak istemedi.

CureVac, ihtiyati tedbir talep etmediğine ve aşının üretimini, satışını ya da dağıtımını engelleyecek bir yasal işlem başlatma niyetinde olmadığına da dikkat çekti.

Alman firma, “Pandeminin en yoğun olduğu dönemde, patent ihlaline işaret etmek hiçbirimizin aklından geçmezdi. Artık pandemi üzerinde daha iyi kontrol sağlandığına göre, bunu yapmak için doğru zaman olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl COVID-19 aşısını piyasaya sürme çabalarının başarısız olmasının ardından CureVac, ortağı GlaxoSmithKline (GSK) ile aşının geliştirilmiş versiyonları üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

CureVac ve GSK Nisan ayında, iki yeni COVID-19 varyantını hedef alan ikinci nesil aşı adaylarının, fareler üzerinde yapılan klinik öncesi çalışmalarda fazlasıyla etkili olduğunun görüldüğünü bildirmişti.

VOA tarafından geçilen BioNTech’e Corona Aşısı İçin Fikri Mülkiyet Davası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BioNTech’e Corona Aşısı İçin Fikri Mülkiyet Davası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BioNTech’e Corona Aşısı İçin Fikri Mülkiyet Davası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.