Bill Gates ve Melinda Gates Boşanıyor

Bill Gates ve Melinda Gates Boşanıyor

ABONE OL
11:00 - 05/05/2021 11:00
Bill Gates ve Melinda Gates Boşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyanın en zengin çiftlerinden Bill Gates ve Melinda Gates 27 yıllık evliliklerini bitirmeye karar verdiklerini açıkladı.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Twitter hesabından ortak açıklamada çift, “İlişkimiz üzerine fazlasıyla düşündükten ve çalıştıktan sonra, evliliğimizi bitirme kararı aldık. Artık hayatımızın bir sonraki aşamasında bir çift olarak birlikte gelişebileceğimize inanmıyoruz. Yeni hayatımızda yolumuzu bulmaya çalışırken, ailemiz için mesafe ve mahremiyet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Üç çocuk sahibi olan çift, 2000 yılında hayata geçirdikleri ve kar amacı gütmeyen Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın eş başkanları ve mütevellileriydi.

Ekonomi kanalı CNBC’nin paylaştığı bir vergi beyannamesine göre, vakfın şu anda 51 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyor. Boşanma kararının mali ayrıntıları henüz belli değil.

Bill Gates, 1975’te okul arkadaşı Paul Allen ile birlikte Microsoft’u bulmak için Harvard’dan ayrıldı. Gates, 1986’daki ilk halka arzında Microsoft’un yüzde 49’una sahip oldu ve bu da onu anında dolar milyoneri yaptı. Microsoft’un patlama yapmasıyla kısa sürede dünyanın en zengin insanı oldu.

Şirketi dünyanın en değerli teknoloji firmalarından biri haline getiren Gates, hayırseverliğe odaklanmak için 2020’nin Mart ayında yönetim kurulundan istifa etti.

İki yıl önce de Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve 4 çocuğunun annesi 25 yıllık eşi MacKenzie Bezos boşanma kararı almıştı.Boşanma anlaşmasına göre çiftin sahip olduğu Amazon hisselerinin yüzde 25’i MacKenzie Bezos’un oldu. Bezos çifti, Amazon hisselerinin yüzde 16’sını elinde tutuyordu. Bu hisselerin değeri 140 milyar dolardı. Rekor anlaşmaya göre Mackenzie Bezos, Washington Post Gazetesi ile uzay seyahati şirketi Blue Origin’deki hisselerinin tamamını ise Jeff Bezos’a devretti. Boşanmanın ardından Amazon’un kontrolu da Jeff Bezos’ta. Hisselerin yüzde 4’ü kendisinde kalsa da MacKenzie Bezos, yönetimdeki tüm haklarından feragat etti.

VOA tarafından geçilen Bill Gates ve Melinda Gates Boşanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bill Gates ve Melinda Gates Boşanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bill Gates ve Melinda Gates Boşanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.