Bilişim Vadisi, Berlin’de girişimci gençlerle buluştu

Bilişim Vadisi, Berlin’de girişimci gençlerle buluştu

ABONE OL
13:14 - 19/01/2023 13:14
Bilişim Vadisi, Berlin’de girişimci gençlerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Berlin Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda genç girişimcilerle bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olmasına rağmen Bilişim Vadisi’nin anonim bir şirket statüsünde olduğunu ifade eden İbrahimcioğlu, ‘Mobilite’, ‘Akıllı Şehirler’, ‘Tasarım Teknolojileri’, ‘Bağlantı Teknolojileri’, ‘Siber Güvenlik’ ve ‘Oyun Teknolojileri’ olmak üzere 6 odak noktası bulunduğunu belirtti.
Artık otomotivin sadece otomobil olmadığını, bunun ‘mobilite’ kapsamında şekillendiğini kaydeden İbrahimcioğlu, “Bilişim Vadisi, tamamen sivil alanda çalışıyor. Türkiye’nin savunma sanayiindeki birikimini sivil platforma aktarma projesidir” dedi. İbrahimcioğlu, Gebze’deki tesisin ağırlıklı olarak mobilite şirketlerine ev sahipliği yaparken, İstanbul’daki tesisin ise oyun şirketlerine ev sahipliği yaptığını kaydetti.
Bilişim Vadisi, Berlin’de girişimci gençlerle buluştu

 

‘GERİDE KALIRSAK, KAYBEDERİZ’

 

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de şunları söyledi:

“Her şeyin başı ekonomi. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, aşmak ve ileriye gitmek için çalışıyoruz. Bilişim Vadisi’nin şöyle bir faydası olacak. Ekonomide çağ dönüşümü çok hızlı. Orta Çağ’da 300 yılda dönüşüm oluyorsa, günümüzde bu değişimler çok hızlı olmaya başladı. Bizden sonraki nesillerin daha hızlı değişimlere maruz kalacaklarını biliyoruz. Türkiye ve Türk ekonomisi olarak bu değişimi yakalamamız gerekiyor. Hele otonom sürüşlerin konuşulduğu ve hayata geçmeye başladığı bu dönemde geride kalırsak, kaybederiz. Türkiye bunu yakaladı ve çok ciddi girişim başlatıldı.”

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.