*** Bilinen Türk dönerci Mahmut Aygün öldü

*** Bilinen Türk dönerci Mahmut Aygün öldü

ABONE OL
16:25 - 17/01/2009 16:25
*** Bilinen Türk dönerci Mahmut Aygün öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Bilinen Türk dönerci Mahmut Aygün öldü

Almanya’nın en eski Türk dönercisi olarak bilinen Mahmut Aygün hayatını kaybetti

Almanya’nın başkenti Berlin’de ekmek arası dönerin "mucidi" olarak bilinen Aygün, Şehitlik Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Cenaze törenine Aygün’ün yakınları, Berlin’deki iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uzun zamandan bu yana kemik kanseri olan ve Berlin’deki Türk Bakım Evi’nde hayatını kaybeden Aygün’e, Bild gazetesi de geniş yer vererek, "döneri icat ettiği" belirtilen Aygün için ”Türk fast food’unun babası vefat etti” ifadesini kullandı.

Haberde, Aygün’ün 1971 yılında çalıştığı City-Imbiss adlı döner büfesinde döner etini yoğurt sosuyla birlikte ekmeğin arasına koyarak o dönemde bunu 2 Mark’a sattığı hatırlatıldı. Dönerin 1970’li yıllarda Almanya’da yer edinmesinden sonra Alman turistlerin Türkiye’de de döneri aynı şekilde bulmak istedikleri ifade edilen haberde, Aygün’ün bu fikri sayesinde günümüzde sadece Berlin’de 1600 dönercinin olduğu ve Avrupa’ya göç eden çok sayıda Türkün dönercilik yaparak para kazandığı kaydedildi. Haberde ayrıca, Aygün’ün, Almanya’da hazırladığı bu yeni tarz dönere lisans almadığı için milyoner olamadığı görüşüne yer verildi.

Aygün’ün büyük oğlu Cengiz Aygün de babasının son zamanlarda büyük ağrılar çektiğini belirterek, vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.