Biden’ın Polonya Gündemi Askeri Destek  

Biden’ın Polonya Gündemi Askeri Destek  

ABONE OL
20:34 - 25/03/2022 20:34
Biden’ın Polonya Gündemi Askeri Destek  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, ülkelerindeki savaştan kaçan milyonlarca Ukraynalı mülteciye yardım etmeyi amaçlayan uluslararası çabaları görmek üzere Polonya’nın Rzeszow kentinde. Biden, NATO’nun Doğu kanadını destekleyen Amerikan birliklerini de ziyaret ediyor.

Biden, hem hala Ukrayna’da Rus saldırılarından kaçan sivillere insani yardım hem de Ukrayna’dan kaçan ve sayıları giderek artan mültecilerle ilgili çalışmalar konusunda, Rzeszow-Jasionka Havalimanı’nda brifing aldı.

Biden dün de Brüksel’de gazetecilere verdiği demeçte, ziyaretinin, ABD’nin, Ukrayna içinde ve dışında ihtiyaç duyulan insani yardımın yanısıra, tüm mültecilerin yeniden yerleştirilmesi çabalarının önemli bir parçası olması taahhüdünü güçlendireceğini söyledi.

Biden daha sonra, ABD Ordusu’nun, NATO’nun Doğu kanadının korunmasında görevli 82. Hava İndirme Tümeni’nden askerlerle buluştu.

Biden akşam saatlerinde Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmek üzere başkent Varşova’ya geçecek. Biden’ın kameralar önünde esas konuşmasını yarın yapması planlanıyor.

Polonya, Biden’ın ziyaretinin, ABD’nin NATO topraklarının “her karışını” savunacağın konusunda verdiği güvenceleri vurgulamasını umuyor. Varşova, NATO’nun Doğu kanadına daha fazla ABD askeri konuşlandırılmasını istiyor.

Polonya’nın, Ukrayna’da konuşlandırılan askerleri içeren uluslararası bir barış koruma misyonu önerisini de gündeme getirmesi muhtemel. Bu öneriyi ilk olarak iktidar partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, Kiev’e yaptığı bir ziyaret sırasında gündeme getirmişti.

Bu arada Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın ABD Başkanı Joe Biden’la Polonya’nın doğusunu ziyaret etmek için bindiği uçak, Varşova’ya dönerken acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Polonya Cumhurbaşkanı’nın herhangi bir tehlikeyle karşılaşmadığı açıklandı.

“Acil durum planması yapıyoruz”

Diğer yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya’nın NATO ülkeleri üzerinden karadan Ukrayna’ya malzeme taşıyan konvoyları bombalamaya çalışıp çalışmadığı sorusuna, “Rusya’nın bu veya başka bir bağlamda NATO topraklarına saldırmayı seçme olasılığına yönelik acil durum planlaması yapıyoruz” yanıtını verdi.

Polonya yolunda ABD başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Sullivan, “Başkan, Rusya NATO’ya saldırırsa ittifakımızın diğer üyeleriyle birlikte kararlı bir şekilde yanıt vermekte mutlak kararlılığı konusunda gayet açıktı” dedi.

Sullivan ayrıca ABD ve müttefiklerinin, Ukrayna’yı işgalinden dolayı Rusya’yı cezalandırmak için yeni tedbirler almaya devam edebileceğini de söyledi ve “Elbette yaptırımların daha da sıkılaştırmak için ek önlemler var ve bunları sürekli gözden geçiriyor olacağız” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Biden’ın Polonya Gündemi Askeri Destek   haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’ın Polonya Gündemi Askeri Destek   haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’ın Polonya Gündemi Askeri Destek   haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.