Biden’dan NATO Zirvesi Öncesi Uyarı

Biden’dan NATO Zirvesi Öncesi Uyarı

ABONE OL
22:40 - 23/03/2022 22:40
Biden’dan NATO Zirvesi Öncesi Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden Rusya’ya ek yaptırımları görüşmek üzere bugün Avrupa’ya gidiyor. Biden, NATO acil zirvesine katılmak üzere yola çıkarken yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanması olasılığının ‘‘gerçek bir tehdit’’ olduğunu söyledi.

Rusya geçtiğimiz haftalarda ABD ve Ukrayna’yı, Ukrayna topraklarında biyolojik ve kimyasal silah geliştirmekle suçlamıştı. ABD ve Ukrayna ise iddiaları yalanlıyor. Konu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde de görüşülmüş ancak Rusya’nın iddialarına dair delil olmadığı sonucuna varılmıştı.

ABD yönetimi Rusya’nın bu iddiayı Ukrayna’da kimyasal silah kullanma planlarına zemin hazırlamak için ortaya attığını söylüyor.

Başkan Joe Biden, Avrupalı liderlerle Rusya’nın Ukrayna işgalini görüşmek üzere Brüksel’e gitmek için yola çıktı. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Biden’ın temasları sırasında üzerinde hemfikir olunmasını istediği yeni yaptırımlar arasında Rus parlamento üyelerine uygulanacak yaptırımlar da olduğunu belirtti.

Biden, Brüksel’de NATO zirvesine katılacak ve Avrupalı liderlerle biraraya gelecek. Daha sonra Varşova’da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yı ziyaret edecek.

Reuters haber ajansına göre yeni yaptırımların yarın açıklanması bekleniyor.

Reuters’a konuşan yetkili ‘‘Müttefiklerimizle ortak uygulamaya koyacağımız ek yaptırımları Perşembe günü Başkan onlarla görüşme fırsatını bulduğunda açıklayacağız’’ dedi.

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada Biden’ın yarın yapılacak NATO acil zirvesine katılacağını, G7 liderleriyle buluşacağını ve Avrupa Konseyi’ndeki bir oturumda Avrupa Birliği’nin 27 liderine sesleneceğini belirtmişti.

Sullivan, Biden’ın Ukrayna’ya askeri yardımın bir sonraki aşamasını da koordine edeceğini kaydetmişti.

Sullivan, Rusya’ya yeni yaptırımların yanı sıra Biden’ın ABD’nin müttefikleriyle mevcut yaptırımları sıkılaştırmak ve taviz verilmeden uygulanmasını sağlamak için görüşeceğini belirtmişti.

Biden, ABD’nin Ukrayna’da doğrudan savaşa girmeyeceğini ancak NATO topraklarını koruyacağını söylüyor. Biden, NATO’nun doğu kanadında daha fazla ABD askeri konuşlandırarak Ukrayna savaşı nedeniyle tetikte olan Avrupalı müttefik ülkelere destek sağladı.

Polonya ziyareti sırasında Biden buradaki Amerikan askerlerini ziyaret edecek ve insani yardım faaliyetlerine katılan uzmanlarla görüşecek.

VOA tarafından geçilen Biden’dan NATO Zirvesi Öncesi Uyarı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’dan NATO Zirvesi Öncesi Uyarı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’dan NATO Zirvesi Öncesi Uyarı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.