Biden’dan Memurlara Ücretsiz İzni İçeren Kararname

Biden’dan Memurlara Ücretsiz İzni İçeren Kararname

ABONE OL
12:39 - 03/02/2023 12:39
Biden’dan Memurlara Ücretsiz İzni İçeren Kararname
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden, 1993’te imzalanan ve Amerikalılar’a ücretsiz sağlık izni veren yasanın 30’uncu yıldönümünde tüm Amerikalılar için ücretli izin konusunda mücadeleye devam etme sözü verdi. Biden, federal devlet dairelerini memurlara görevdeki ilk yılları dahil ücretsiz izin sağlamaya davet eden bir kararnameye de imza attı.

Eski Başkan Bill Clinton’ın göreve başladıktan sonra imzaladığı ilk yasa olan Aile ve Sağlık İzni Yasası (FMLA), bazı işçilerin işlerini veya sağlık sigortası yardımlarını kaybetmeden 12 haftaya kadar ücretsiz izin kullanmasını garanti ediyor. Yasa, en az 49 çalışanı olan kamu kurumları, okullar ve özel sektör işverenlerini kapsıyor.

Beyaz Saray’da Aile ve Sağlık İzni Yasası’nın 30’uncu yıldönümü için düzenlenen etkinliğe yasanın mimarı eski Demokrat Başkan Bill Clinton da katıldı.

Biden, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada “Bu kadınların ve herkesin hem çalışıp hem ailelerine bakabildiği bir ülke olmakla ilgili. Milyonlarca Amerikalı anne-baba özellikle de anneler işgücüne katılamazsa küresel ekonomiyle nasıl rekabet ederiz?” dedi.

Biden’ın Amerikalılar’a ücretli izin ve sağlık izni sunan yasa tasarısı Cumhuriyetçiler ve bazı Demokratlar tarafından çok maliyetli olduğu gerekçesiyle geri çevrilmişti.

Biden, “dünyadaki diğer tüm büyük ekonomilerle uyumlu” ücretli aile izni ve sağlık izninin de dahil olduğu ülke genelinde bir programın benimsenmesi için baskı yapmaya devam edeceğini” de belirtti.

ABD dünyada kadınların rutin şekilde doğum iznine sahip olmadığı tek zengin ülke.

Biden, “Kongre’ye harekete geçme çağrısı yapıyorum. Mücadele etmeye devam edeceğim, sizin de mücadele edeceğinizi biliyorum. Hiçbir Amerikalı maaşlarını almakla aile üyelerine ya da kendilerine bakmak arasında kalmamalı” dedi.

Biden’ın kararnamesi federal devlet memurlarının yeni bir çocuğa bakmalarını, kendi hastalıkları ya da ailelerinin ciddi sağlık sorunlarıyla ilgilenmelerini, bir aile üyesi görevdeyken aileyi idare etmelerini ya da bir aile üyesinin yasını tutmak için izin alabilmelerini garanti ediyor.

Savunma Bakanlığı bu ay ücretli doğum iznini görevdeki tüm ebeveynleri kapsayacak şekilde doğum, evlat edinme ya da uzun vadeli koruyucu ebeveyn olma durumunda 12 haftaya çıkardı.

Biden’ın kararnamesi devlet dairelerini kendi inisiyatiflerini kullanarak özellikle aile izni, sağlık izni veya ücretli ebeveynlik iznine hak kazanmadan önceki ilk hizmet yıllarında çalışanlarına yardım etmeye yönlendiriyor.

Beyaz Saray’ın bilgi notuna göre, yasayla kurumların insan kaynakları birimlerinden hane içi şiddet, ilişkide şiddet, cinsel saldırı veya tacizden etkilenen federal çalışanlar için ücretli ve ücretsiz “güvenli izin” konusunda tavsiye vermesi isteniyor.

Beyaz Saray’ın Cinsiyet Politikası Konseyi Başkanı Jen Klein, Biden yönetiminin ücretli izin ve sağlık iznini kapsayan bir yasayı geçirmek için çalışırken çalışanları korumak için kanun hükmünde kararnamelerle elinden geleni yapacağını söyledi.

Beyaz Saray’ın Ekonomik Danışmanlar Konseyi üyesi Heather Boushey, bu tür değişikliklerin ABD ekonomisini güçlendireceğini belirterek kadınların işgücüne katılımının 1970’ten bu yana ABD ekonomisine yüzde 10 ya da 2,14 trilyon dolar katkı sağladığını aktardı.

Boushey son çalışmaların Amerikalı çalışanların yüzde 56 kadarının ya da 90 milyon kişinin tam zamanlı işleri dışında da bakmakla yükümlü oldukları kişiler olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Boushey, toplumun yaşlandığı düşünülünce bu rakamın daha da artacağını belirtti.

VOA tarafından geçilen Biden’dan Memurlara Ücretsiz İzni İçeren Kararname haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’dan Memurlara Ücretsiz İzni İçeren Kararname haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’dan Memurlara Ücretsiz İzni İçeren Kararname haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.