Biden ve Miçotakis Beyaz Saray’da Biraraya Geldi

Biden ve Miçotakis Beyaz Saray’da Biraraya Geldi

ABONE OL
12:24 - 17/05/2022 12:24
Biden ve Miçotakis Beyaz Saray’da Biraraya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden’la biraraya geldi. İki lider, kameraların önünde yaptıkları kısa açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı, ikili ilişkiler ve enerji güvenliği gibi konulara değindiler.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Washington’a gerçekleştirdiği ikinci ziyaretinde ABD Başkanı Jo Biden’la Oval Ofis’te görüştü. İki lider görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirirlerken Yunanistan’ın bağımsızlığını kazanmasının 201. yılına da atıfta bulundular. Miçotakis’in Washington’a ziyareti aslen 2021 yılı için planlanmış ancak COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

Oval Ofis’te gazetecilerin karşısında iki lider de kısa birer değerlendirme yaptıktan sonra başbaşa görüşmeye geçti. ABD Başkanı Joe Biden’ın Miçotakis’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı kurallara ve emirlere dayalı otokratların demokrasi açısından da bir tehdittir. Bu noktada sizin üstlendiğiniz ahlaki değerden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Bunun kolay olmadığını biliyorum. Bugün konuşacak çok konumuz var. Ukrayna’ya devam eden desteğimiz, daha da derinleşen savuna ve ticari konulardaki ilişkilerimiz, enerji güvenliği, iklim değişikliği ve daha birçok konuyu konuşacağız” dedi.

Yunanistan Başbakanı da gazetecilerin karşısında yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın bağımsızlık savaşının başlangıcının 201. Yılında Beyaz Saray’da olmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu söyledi ve ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür etti. Miçotakis ayrıca demokrasi ve bağımsızlık konusunda ABD ve Yunanistan’ın tarihin her zaman doğru tarafında birlikte yer aldıklarını belirtti.

Miçotakis “Şimdi de Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ortak bir meydan okumayla karşı karşıyayız. Bu ziyaret, ikili ilişkilerimizin durumunu değerlendirmek üzere bir fırsat olacaktır. Dürüst olmak gerekirse şu an ilişkilerimizin en üst seviyede olduğuna inanıyorum. Sadece savunma alanından değil ticari ilişkilerimizden de bahsediyorum. Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de güvenilir bir ortak olarak üstlendiği rol ve mali krizi gelişen ekonomisiyle aşmış bir ülke olması hem Balkanlar hem de kendi geniş bölgesi için Yunanistan’ı istikrarın temel direği yapmıştır. Dolayısıyla enerji güvenliği konusuna geldiğimizde birlikte daha yapabileceğimiz birçok şey var ve ben bu önem arz eden konuları konuşmak için burada olmaktan son derece mutluyum” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Biden ve Miçotakis Beyaz Saray’da Biraraya Geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden ve Miçotakis Beyaz Saray’da Biraraya Geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden ve Miçotakis Beyaz Saray’da Biraraya Geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.