Biden ve Erdoğan Telefonda Görüştü 

Biden ve Erdoğan Telefonda Görüştü 

ABONE OL
22:26 - 23/04/2021 22:26
Biden ve Erdoğan Telefonda Görüştü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

24 Nisan’da Ermeni soykırımı iddialarını tanıma konusunda yapacağı açıklaması merakla beklenen ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Biden’ın, taraflar arasında daha kapsamlı yapıcı ilişkilerle anlaşmazlıkların etkin biçimde çözümüne ilişkin ilgisini dile getirdiği kaydedildi.

Açıklamada iki liderin Haziran ayındaki NATO Zirvesi sırasında ikili bir görüşme yapma konusunda mutabakata vardığı da belirtildi. Bu görüşme sırasında Biden ile Erdoğan’ın ikili ve bölgesel ilişkileri kapsamlı olarak ele alacakları belirtildi

İki cümlelik kısa açıklamada, 1915 olaylarının Ermeni soykırımı olarak tanınması konusunun gündeme gelip-gelmediği belirtilmedi.

Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre de liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında görüş birliğine vardı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti. İki lider, Haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı.”

3 ay sonra ilk görüşme

Biden ve Erdoğan, ABD Başkanı’nın görevine resmen başlamasından 3 ay sonra ilk kez görüşmüş oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la ilk yüz yüze görüşmesini geçen ay sonlarına doğru Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında yapmıştı.

VOA tarafından geçilen Biden ve Erdoğan Telefonda Görüştü  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden ve Erdoğan Telefonda Görüştü  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden ve Erdoğan Telefonda Görüştü  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.