Biden Savunma Bakanlığı İçin Siyahi Emekli General Austin’i Seçti

Biden Savunma Bakanlığı İçin Siyahi Emekli General Austin’i Seçti

ABONE OL
11:46 - 08/12/2020 11:46
Biden Savunma Bakanlığı İçin Siyahi Emekli General Austin’i Seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin yeni seçilen başkanı Joe Biden, 4 yıl önce ordudan emekli olan General Lloyd Austin’i yönetiminin Savunma Bakanı adayı olarak belirledi. Austin, Senato’nun da onayını alması halinde ülkenin ilk Afrika kökenli Amerikalı siyahi Savunma Bakanı olacak.

1953 yılında Alabama eyaletinde doğan Austin, Georgia eyaletinde büyümüş ve 1975 yılında West Point’teki ABD Askeri Akademisi’nden mezun olmuş bir isim.

Lloyd Austin, son olarak 2016 yılında, Amerika’nın Irak, Afganistan, Ortadoğu ve Güney Asya operasyonlarını yöneten ABD Merkez Komutanlığı’nın komutanı olarak görev almıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve General Lloyd Austin

Austin bu görevi sırasında ABD Başkan Yardımcısı olan Biden’la Obama yönetiminde çalışmıştı.

Ancak Austin, 2015 yılında ABD’nin Suriye’ki muhalifleri eğitmek için oluşturduğu 500 milyon dolarlık askeri programın başarısız olması nedeniyle de eleştirilere maruz kalmış bir komutan.

VOA tarafından geçilen Biden Savunma Bakanlığı İçin Siyahi Emekli General Austin’i Seçti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Savunma Bakanlığı İçin Siyahi Emekli General Austin’i Seçti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Savunma Bakanlığı İçin Siyahi Emekli General Austin’i Seçti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.