Biden Ekonomi Ekibini Açıklıyor

Biden Ekonomi Ekibini Açıklıyor

ABONE OL
00:54 - 01/12/2020 00:54
Biden Ekonomi Ekibini Açıklıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin yeni başkanı Joe Biden, yönetiminde yer alacak ekonomi ekibini yarın bir basın toplantısıyla açıklayacak. Biden’ın geçiş ekibi, Maliye Bakanlığı’na getirilecek eski Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen olmak üzere, birçok üst düzey ismin belirlendiğini duyurdu.

Ekibinden yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, Maliye Bakan Yardımcılığı’na Adewale Adeyemo’yu aday gösterdi. Adeyemo bu göreve getirilen ilk siyah Amerikalı olacak.

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi direktörü olarak da düşünce kuruluşu İlerici Amerikan İlerleme Merkezi’nin CEO’su Neera Tanden belirlendi. Tanden de bu ajansı yönetecek ilk beyaz olmayan kadın olacak.

Geçiş ekibinden yapılan açıklamada, Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in ekonomiyi daha iyi inşa etmek içintüm Amerikalılar’a hitap edecek, çok farklı geçmişlerden ve deneyimlerden gelen, başarılı, kriz testlerinden geçmiş ve tarihi olarak öncülük edecek bir ekip seçtiğine dikkat çekildi.

Açıklamada ekonomi ekibi şu şekilde listelendi:

Maliye Bakanı adayı: Janet Yellen
Yönetim ve Bütçe Ofisi Direktörü adayı: Neera Tanden
Maliye Bakan Yardımcısı adayı: Wally Adeyemo
Ekonomi Danışmanları Konseyi Başkanı adayı: Cecilia Rouse
Ekonomi Danışmanları Konseyi üyesi ataması: Jared Bernstein
Ekonomi Danışmanları Konseyi üyesi ataması: Heather Boushey

Kilit pozisyonlar için büyük ölçüde beyaz erkekleri seçen Başkan Donald Trump’ın aksine Biden’ın ilk atamaları, Pazar gecesi açıklanan tamamı kadınlardan oluşan iletişim ekibi dahil olmak üzere oldukça farklı profillere sahip isimler

Yeni yönetimin iletişimi kadınlara emanet

Biden ve Harris, Pazar günü, tamamı kadınlardan oluşan Beyaz Saray iletişim ekibini açıkladı.

Biden, iletişim ekibiyle ilgili açıklamasında, “Amerikan halkıyla doğrudan ve gerçek iletişim sağlamak bir başkanın en önemli görevlerinden biri ve bu ekip büyük bir sorumluluk ve güvenle Beyaz Saray’la halk arasındaki iletişimi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Biden ve Harris’in seçim kampanyasında iletişim direktörlüğü görevini yürüten Kate Bedingfield, Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak görevlendirildi.

Bedingfield, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Birlikte bu görevi üstlendiğim olağanüstü kadınlarla çalışmak bir onur olacak” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Amerika’nın Sesi’nde direktör yardımcılığı yapmış olan Pili Tobar da yeni yönetimde Bedingfield’ın yardımcısı olarak görev yapacak.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin iletişim direktörlüğü yapan Ashley Etienne de Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in iletişim direktörlüğü görevini üstlenecek.

Demokrat partinin başkan aday adayı olan Senatör Bernie Sanders’la birlikte çalışmış olan Symone Sanders da yeni yönetimde Harris’in baş danışmanı ve sözcüsü olarak görev alacak.

Daha önce Obama yönetiminde çeşitli görevlerde bulunan Jen Psaki ise Beyaz Saray Basın Sekreteri görevini üstlenecek isim olarak belirlendi.

NBC ve MSNBC televizyonlarında siyasi analist olarak görev almış Karine Jean-Pierre, Psaki’nin yardımcısı olacak.

İlk brifing bugün

Biden ve Harris bugün ayrıca, Trump yönetiminin daha önce vermeyi reddettiği ilk gizli günlük başkanlık brifingini alıyor. Brifing, en hassas istihbarat sorumluluğunun yeni bir yönetime aktarılmasına yönelik ilk adım olarak niteleniyor.

Trump’tan geri adım

Trump ise asılsız kabul edilen seçimde hile yapıldığı iddialarını, Pazar günü Fox News’a verdiği bir röportajda ve Twitter hesabında sürdürdü. 14 Aralık’ta Seçiciler Kurulu Biden’ı resmi olarak kazanan ilan ederse Beyaz Saray’ı terk edeceğini geçen Perşembe söyleyen Trump, Fox’taki açıklamasında da iddiasını Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için bir yol görmediğini de söyledi. Başkan’ın bu açıklaması hukuki mücadelesinden geri adım atmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Cumhuriyetçi ekibinin çoğu Trump’ı takip ederek Joe Biden’ı seçimin galibi olarak kabul etmese de Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi bir üyesi Pazar günü Twitter mesajıyla bu tutuma karşı çıktı.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Paul Mitchell, Trump’a hitaben paylaştığı mesajında, “Lütfen ulusumuz adına, lütfen delil veya gerçeklere dayanmayan bu iddialardan vazgeçin #aptallığıbırakın” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Biden Ekonomi Ekibini Açıklıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Ekonomi Ekibini Açıklıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Ekonomi Ekibini Açıklıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.