Biden: Ayasofya yeniden müze olsun

Biden: Ayasofya yeniden müze olsun

ABONE OL
04:12 - 08/10/2020 04:12
Biden: Ayasofya yeniden müze olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Demokrat başkan adayı Joe Biden, Doğu Akdeniz gündemine ilişkin açıklamada bulundu.

Biden, NATO’nun bölgede Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimi düşürme çabalarını desteklediğini ve askeri çatışmaların engellenmesine dönük mekanizmanın kurulması ve diplomatik görüşmelerin sürdürülmesinin “doğru yolda atılan adımlar” olduğunu söyledi.

Biden, “Trump yönetimi, diplomasiye alan açılması için bölgede Yunanistan’a karşı daha fazla güç tehdidi gibi provokatif eylemlerde bulunmaması için Türkiye’ye baskı yapmalı” dedi.

Biden, aynı zamanda Ayasofya’nın yeniden müzeye dönüştürülmesi için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı.

Biden, “Aynı zamanda Türk Devlet Başkanı Erdoğan’a Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine dönük son kararını geri çekmesi ve müze olarak eski statüsüne dönmesi ve Ortodoks inançlılar dahil olmak üzere herkesin buraya eşit erişimini sağlaması yönünde çağrı yapıyorum” dedi.

soL haber portalı tarafından geçilen Biden: Ayasofya yeniden müze olsun haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden: Ayasofya yeniden müze olsun haberi web sayfamıza otomatik olarak SOL haber sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden: Ayasofya yeniden müze olsun haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.