Biden Afganistan Lideri Eşref Gani’yi Ağırlayacak

Biden Afganistan Lideri Eşref Gani’yi Ağırlayacak

ABONE OL
16:05 - 25/06/2021 16:05
Biden Afganistan Lideri Eşref Gani’yi Ağırlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, bugün (Cuma) Beyaz Saray’da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve barış müzakerelerini yürüten Abdullah Abdullah’ı ağırlayacak.

Bu Biden’ın, 11 Eylül tarihine kadar Afganistan’daki ABD askerlerinin tamamen çekilmesi kararının ardından iki ülke liderinin yapacağı ilk yüz yüze görüşme olacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki görüşme öncesinde yaptığı açıklamada ABD Başkanı Biden’ın görüşmede Afganistan’a yönelik insani yardımlar konusunda ABD’nin ekonomik ve diplomatic desteğini ortaya koyacağını söyledi.

Psaki ayrıca Devlet Başkanı Gani ve Abdullah Abdullah’ın Washington ziyaretinin iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin bir işareti olduğunu dile getirdi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Abdullah Abdullah ABD’nin başkenti Washington’a dün geldi ve Senato liderleri Chuck Schumer ve Mitch McConnell ile görüştüler.

Eşref Gani’nin danışmanları Biden görüşmesinde ikili ilişkilerin geleceği ve ABD’nin Afgan güçlerine desteği konularının gündeme getirileceğini belirtiyorlar.

Afganistan’daki yabancı ülke askerlerinin 1 Mayıs’tan itibariyle çekilmesinin hızlamasının ardından Afgan güçleriyle Taleban arasındaki çatışmalar da hız kazandı.

Taleban militanları çatışmalar neticesinde ülke içerisinde denetimine sahip oldukları bölgeleri arttırmaya devam ediyorlar.

ABD’li askerlerin çekilme işlemi tamamlandığında Afganistan’da sadece 650 Amerikalı askerin diplomatik koruma görevi için kalması planlanıyor.

Yetkililer birkaç yüz kadar askerin de Eylül ayına kadar Kabil Havalimanı’nın güvenliğinin sağlanması için bölgede görev yapmayı sürdüreceğini ifade ediyorlar. Kabil’de havalimanının güvenliğinin Türk askerleri tarafından sağlanmasına yönelik olarak temaslar da sürüyor.

VOA tarafından geçilen Biden Afganistan Lideri Eşref Gani’yi Ağırlayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden Afganistan Lideri Eşref Gani’yi Ağırlayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden Afganistan Lideri Eşref Gani’yi Ağırlayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.