BETAK, sokak çocuklarını unutmadı

BETAK, sokak çocuklarını unutmadı

ABONE OL
23:21 - 24/08/2020 23:21
BETAK, sokak çocuklarını unutmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Murat Tosun

Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği e.V (BETAK) derneği sokak çocukları yararına bir etkinlik düzenledi.

Düzenlenen kahvaltıda elde edilen gelir ve toplanan bağışlar sokak çocuklarına yardımda bulunan Umut Çocukları Derneği ‘ne bağışlandı.

Berlin’in şehir merkezinde Antic Roma restoranında düzenlenen etkinliğe yaklaşık 90 kişi katıldı.  Türkiye’de binlerce çocuğun sokaklarda yaşadığını ve sokakta çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Hatice Selçuk, „Sokaklarda yaşayan ve çalışan çocuklar ne yazık ki Türkiye’nin en büyük trajedilerinden biri. Bizler de tatile Türkiye ‘ye gittiğimiz zaman sokaklardaki çocukların dramlarına şahit oluyoruz. Kimisinin ailesi yok kimisi ise ailesinden ayrılıp daha küçük yaşlarda sokaklarda çalışmak zorunda kalmış. Kimi çocuklar madde bağımlısı olup hayattan tamamen kopuyor. Düzenlediğimiz bağış etkinliğiyle en azından bu çocukların yararına çalışan bir derneğe destek olmak istedik “dedi.

İnsanların eşit şartlarda dünyaya gelmediğine dikkat çeken Selçuk, „Sosyal sorumluluk sahibi insanların bu drama en azından maddi katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda davetimize katılarak, yardım çağrımıza destek veren tüm Berlinlilere teşekkür ediyoruz “dedi.

Hatice Selçuk, kahvaltıdan elde edilen gelir ve daha önceki bağışlarla yaklaşık 4700 Euro toplandığını açıkladı. BETAK Başkanı Hatice Selçuk, yardım etkinliğinde Umut Çocukları Derneği yetkilileriyle canlı telefon bağlantısı da gerçekleştirdi.

İNFO

Umut Çocukları Derneği 1992 yılında Barınacak Yeri Olmayan Çocuk ve Gençleri Koruma ve Geliştirme Derneği olarak kuruldu. Dernek 1999 yılında şimdiki adını aldı. Umut Çocukları Derneği, çeşitli nedenlerle sokakta yaşamak zorunda kalan çocukların barınma ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı, iş ve meslek edinme konusunda imkân yaratmaya hedefliyor. (Kaynak: Merhaba)

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.