DOLAR

32,3254

0.22%
EURO

35,0903

-0.11%
ALTIN(gr)

2.300,63

1,03%
BİST 100

9075.66

1,03%
BESKO Varsak Şubesi açıldı

BESKO Varsak Şubesi açıldı

ABONE OL
22:23 - 07/10/2020 22:23
BESKO Varsak Şubesi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Merkezi İstanbul’da bulunan Beko Tarım Ürünleri şirketinin ikinci şubesi Antalya’nın Varsak bölgesinde açıldı.

BESKO Tarım Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı ve önceki dönem MÜSİAD Gıda Tarım Üst Kurul Başkanı olan Dr. Halim Aydın, BESKO’nun her geçen yıl gelişerek yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Varsak şubesinin açılışında konuşan Aydın,  BESKO Varsak şubesinin bitkinin beslenmesi ve korunması üzerine kurulmuş bir araştırma istasyonu olduğunu belirtti.

Türkiye’de 30 yıldır faaliyette bulunduklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti.

‘’Türkiye’nin tarım ve sera haritasını çizmek istiyoruz. Hem genel hem de özel alanlarda yerel tecrübeye sahip olmak istiyoruz. Varsak şubesini açmamızın sebebi hem sebzecilikte hem de meyvecilikte bitki beslemelerinde en tecrübeli çiftçilere ulaşıp, örneğin bölgenin önde gelen üretim kalemlerinden kesme çiçek konusunda özel gübreleri çiftçiyle buluşturmaktır. BESKO olarak önce bitkiyi besle, daha sonra koru anlayışıyla hizmet vermekteyiz.’’

BESKO Tarım Marketlerinin seradan tarlaya, çöl ikliminden tropikal iklime, her türlü iklim ve tarım projesinde bitki beslenmesine çözüm ürettiğini belirten Halim Aydın, ‘’Bitki besleme konusunda uzman kadro ile Ulusal-Uluslararası müşterilerine, tarım teknolojisi transferi ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Marketlerimizi birer araştırma istasyonu olarak görüyoruz’’ dedi.

Türkiye’nin tarımı ile 25 sektör arasından 4 milyar dolar cari fazla verdiğine dikkat çeken Halim Aydın, şöyle devam etti.

‘’Antalya, verim, kalite ve lezzet açısından dünya ile rekabet eden üretim alanlarına sahip. 30 yıldır bu sektördeyim devlet tarafından bugüne kadar çok çeşitli teşvikler verildi. Önce sadece çiftçiye, sadece aracıya teşvikler verildi. Şimdi nitelikli üretime yönelik teşvikler veriliyor. Türkiye bundan 5-6 yıl önce neye, nereye destek vereceğini çok iyi bilmiyordu. Şimdi ülkemiz 37 büyük havzaya bölündü. Hangi ürün daha rantabl ise ona teşvik veriliyor ve bu şekilde ekim yapılıyor. Çiftçi ekonomisini nasıl daha iyi döndürebileceğini biliyor. Ne ekeceğini, ne kadar ekeceğinin bilincindedir.’’

BESKO Varsak Şubesi açılışına Somali’den iş insanları da katıldı.  Somalili yatırımcı iş adamları Somali ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin yavaş yavaş geliştiğini belirterek, BESKO firmasının ürettiği ürünlerin ülkelerinde olumlu etkileri olduğunu bildirdi. Somalili iş insanları tarımsal üretimde Türkiye’yi örnek aldıkları söylediler.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.