Berlinli gazetecilerden Berlin Başkonsolosu’na “Hoş Geldin” ziyareti

Berlinli gazetecilerden Berlin Başkonsolosu’na “Hoş Geldin” ziyareti

ABONE OL
01:55 - 11/10/2019 01:55
Berlinli gazetecilerden Berlin Başkonsolosu’na “Hoş Geldin” ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ATGB (Avrupa Türk Gazeteciler Birliği) Berlin üyeleri Berlin’e yeni atanan Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök’ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Berlin’de uzun yıllardır etkinlik gösteren gazeteciler, yeni Başkonsolos Yücekök ile bir araya gelerek hem tanıştı hem de pek çok konuda görüş-alışverişinde bulundu.

Toplantıda ayrıca ileriye yönelik olarak yakın bir iletişim halinde birlikte çalışma kararlığı ortaya konuldu.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök, ATGB Berlin üyelerinin yurttaşlara hizmet verilmesinde ve sorunların çözülmesinde önemli bir köprü görevi üstleneceğinin altını çizdi.

Toplantıya katılan gazetecilere kapısının her zaman açık olduğunu kaydeden Başkonsolos, en yakın zamanda tekrar buluşup konuları daha ayrıntılı ve geniş bir zaman içerisinde ele almak gerektiğini dile getirdi.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök, şimdiye dek her gittiği yerde yurttaşların görüş ve önerilerini dinlediğini ve ona göre Başkonsolosluk hizmetlerinde sorunları çözmeye yönelik yenilenmeye gittiklerini açıkladı.

Toplantıya, Berlinli gazetecilerden Ali Yıldırım, Özlem Coşkun, Hikmet Tekemen, Hüseyin İşlek, Mehmet Dedeoğlu, Onur Doğanay ve M. Sefa Doğanay katıldı.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök, Galatasaray Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler mezunu, Fransızca ve İngilizce konuşuyor.

Rıfkı Olgun Yücekök, 28 Eylül 2001’de Dış İşleri Bakanlığı PERD Aday Meslek Memuru olarak göreve başladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Yücekök’ün biri 4, diğeri 7 yaşında 2 çocuğu var. Rıfkı Olgun Yücekök’ün eşi Fulya Yücekök de Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde Müsteşar olarak görevli.

31 Ekim 2012 ile 2 Ocak 2017 tarihleri arasında Paris Büyükelçiliği’nde, Büyükelçilik Müsteşarı olarak görev yapan Yücekök; daha sonra 2 Ekim 2017’den 07 Eylül 2017’ye kadar MÖZM Müsteşar Özel Müşavirliği- Daire Başkanı, Müsteşar Özel Müşavirliği görevlerinde bulundu.

6 Eylül 2018- 1 Eylül 2019 tarihleri arasında Bakan Yardımcısı Özel Müşaviri, Daire Başkanı ve Bakan Yardımcısı Özel Müşaviri olarak görev alan Rıfkı Olgun Yücekök, 15 Eylül 2019 tarihinde ise Berlin Başkonsolosluğu’nda göreve başladı.

ha-ber.com/Onur Doğanay
Fotoğraflar/Mehmet Dedeoğlu/Hüseyin İşlek

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.