Berlinli gazetecilerden Başkonsolos Çelik’e ziyaret

Berlinli gazetecilerden Başkonsolos Çelik’e ziyaret

ABONE OL
06:56 - 30/08/2019 06:56
Berlinli gazetecilerden Başkonsolos Çelik’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Berlin (ATGB-B) üyesi gazeteciler görev süresi dolan ve yakında Ankara’ya dönecek olan Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ederek bir veda toplantısı gerçekleştirdi.

Berlin Başkonsolosu Çelik, makamında gerçekleştirilen veda toplantısında bir değerlendirmede bulunarak, “Buraya gelmenizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Berlin’deki Türk basınıyla ilgili olarak birkaç hususu söylemek istiyorum.

Berlin’de 2,5 yıl zarfında ben ne kadar çalıştıysam, vefakâr basın arkadaşlarım da bir şekilde yaptığım tüm etkinliklerimde beni yalnız bırakmadılar. Ve benden daha çalışkan olduğunuza da şahit oldum. Bu bakımdan hepinize çok teşekkür ediyorum.

Berlin’de Türk toplumu açısından basının yeri çok büyük öneme sahip. Bu açıdan Türkçe dili çok büyük öneme sahip olmasına rağmen gençler arasında maalesef Almanya’da olsun Türkiye’de olsun gazete okuma oranları giderek azalıyor. Halbuki bir gazeteyi okumanın duygusu farklı, ama bu çağda internet üzerinden de gençlere çok iyi ulaşıla bilindiğine şahit oluyoruz.

Berlin’de en azından gençlerimizin Türkçe haberlere yönelmesine katkınız olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan hem sizlere hem de okuyucularınıza tekrar teşekkür ediyorum. Bilhassa Berlin’de yayımlanan ha-ber.com’u çok beğeniyorum ve en az günde bir kere ziyaret ediyorum. Türkiye’ye döndüğümde bilhassa Berlin’deki haberleri fırsat buldukça izlemeye gayret edeceğim. İnşallah önümüzdeki dönemlerde görüşme imkânımız doğabilir” dedi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı
Fotoğraflar: Mustafa Temel

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.