Berlinli gazeteciler ve TDU yönetimi bir araya geldi

Berlinli gazeteciler ve TDU yönetimi bir araya geldi

ABONE OL
16:09 - 01/12/2019 16:09
Berlinli gazeteciler ve TDU yönetimi bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Berlin’de etkinlik gösteren gazetecilere bir kahvaltı verdi. LOGGİA Restaurant’ta yapılan kahvaltıda bir ilk gerçekleşirken, her kesimden pek çok gazetecinin buluşmaya yoğun ilgi gösterdiği görüldü.   

TDU üyelerinin ve kırka yakın Berlinli gazetecinin katıldığı buluşma toplantısı “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” başlığı altında gerçekleştirildi.

Öncelikle açık büfe kahvaltı ikramıyla başlayan buluşmada bir selamlama konuşması yapan TDU Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kaplan`dan sonra konuşan TDU basın sözcüsü Doğan Azman, basın mensupları ile daha da yakınlaşmak, kaynaşmak ve yakından çalışmalar yürütmeyi amaçladıkları için bu daveti yaptıklarını dile getirdi.

TDU Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kaplan, TDU olarak geçmişteki çalışmalarından ve gelecekteki projelerinden söz ederken şimdiye kadar Berlinli gazetecilerle her zaman iyi ilişkiler içinde olmaya özen gösterdiklerini ve bunun da meyvelerini toplayarak birlikte pek çok başarılı çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Ancak bununla da yetinilmemesi gerektiğinin altını çizen Remzi Kaplan; belli bir birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gelecekte başka güzel projeler için daha iyi bir iletişim içerisinde çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Buluşmada söz alan Berlin’in deneyimli gazetecilerinden Ali Yıldırım, öncelikle özel olarak bu kahvaltı daveti için, genel olarak da gazetecilere verdikleri destekten dolayı TDU adına Remzi Kaplan ve TDU basın sözcüsü Doğan Azman ’a ile yönetim kuruluna teşekkür etti.

Daha sonra Yıldırım, Berlinli gazeteciler olarak yeni bir oluşum içerisinde olduklarını ve bir sivil toplum örgütü olarak ATGB Berlin (Avrupa Türk Gazeteciler Birliği-Berlin) çatısı altında bir araya geldiklerini kaydetti. Şimdiye kadar altı toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Ali Yıldırım, ATGB Berlin’e ilişkin katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

Ali Yıldırım, bir yandan gazetecilere birlikte çalışma davetini yinelerken, öte yandan TDU üyeleri ile şu ana kadar gerçeklemiş beraber çalışma ortamının daha da güçlenerek sürdürülmesi gerektiğini vurgularken gazetecilere daha fazla destek olunması yönünde çağrıda bulundu.

Toplantı akışında daha sonra Berlinli gazeteciler ve TDU üyeleri teker teker söz alarak Berlin’de basın mensuplarının, Türkiye toplumunun ve sivil toplum örgütlerinin yaşadıkları sorunları dillendirdiler, aynı zamanda çözüm önerileri de getirdiler.

Kahvaltı, TDU üyelerinin ve Berlinli gazetecilerin daha yakından çalışma kararlılığının hâkim olduğu bir atmosferle son buldu.

Kahvaltıya  Berlinli yerel medya mensupları Ali Yıldırım, Özlem Coşkun, Ahmet Tunga, Mümtaz Ergün, Sefa Doğanay, Orhan Önaldı, Sadık Karslı, Hikmet Tekemen, Murat Tosun, Onur Doğanay, Egemen Cantürk, Ercan Biçen, Süleyman Selçuk, Evren Aydemir, Aysel Özkan, Ayşen Meliha Karaman, Burak Karahan, Mustafa Temel, Sevda Polat, Cüneyt Karadağ, İlhan Atasoy, Mustafa Ekşi, Mahmut Tosun, Ebru Duman, Erbil Başay, İlter Gözkaya-Holzey ve eşi Lothar Holzey, Celal Özcan, Ali Varlı ve duayen gazeteci Ahmet Külahçı katıldı.

ha-ber.com / Orhan Önaldı/Berlin 
Fotoğraflar: Sadık Karslı 
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.