***  Berlin’i bayram yerine çevirdik

*** Berlin’i bayram yerine çevirdik

ABONE OL
23:58 - 15/06/2019 23:58
***  Berlin’i bayram yerine çevirdik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

YİNE KU DAMM’DAYDIK



Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ni son on beş dakikada 3-2 yenerek çeyrek finale çıkmayı başarması maç boyunca nefeslerini tutarak, heyecanla bitiş düdüğünü bekleyen Berlinliler’i sevince boğdu
mehteran.jpg
Başkentin dört bir yanından ellerindeki bayraklarla, korna çalarak konvoylar halinde Ku Damm Bulvarı’na akın akın, çoluk çocuk doluşan Türkler sabaha kadar sevinç gösterileri yaptı.
kudans.jpg
Yıkık kilise önünde odaklanan büyük kalabalığın coşkulu sevincine Berlin’de yaşayan pek çok göçmen göçmenli ve Alman da katıldı. Berlin Polisi’nin aldığı emniyet tedbirleri ve güvenlik görevlilerinin soğukkanlı ve hoşgörülü yaklaşımı sayesinde, meydanda bir iki itiş kakış dışında kayda değer tatsız bir olay yaşanmadı.
ailesevinci999.jpg
Başta “Küçük İstanbul” Kreuzberg ilçesinden olmak üzere, Neukölln, Schöneberg, Wedding ve Spandau ilçelerinden araçlarıyla geç saatlerde Ku Damm istikametine yönelen coşkulu kalabalığın evlerine dönüşü de yine sevinç gösterisine dönüştü.
kudamm44z.jpg
Yollarda, Tarkan’ın “Biz ölürüz yolunda” parçasını yüksek sesle çalarak, otomobillerinin pencerelerinden taşan, araçlarının üstüne çıkan ya da park edip gruplar halinde göbek atan kırmızı beyaz renklerin hakim olduğu giysiler içindeki, çoğunluğu gençlerden oluşan Berlinliler Alman medyasının da ilgi odağı oldu. Ku Damm’a doluşan kamera ekipleri büyük sevinci görüntülemek için yarış ettiler.
alpmanziz.jpg
Türkiye’nin zaferini Ku-Damm’da kutlayanlar arasında Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman’da vardı. Protokolu bir yana bırakıp halkın arasına karışarak, milli takımın başarısını yurttaşlarla paylaşan Alpman’ın da çok duygulandığı gözlendi.
kolatziz.jpg
Beklenmedik bir şekilde Çek Cumhuriyeti’ni yenen Türkiye’nin başarısını yine bulvarda kutlayanlar arasındaki bir başka tanınmış isim de Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat oldu. Ay yıldızlı tişörtüyle sevinç gösterisi yapan Kolat da geç saatlere kadar meydandan ayrılmadı.
grupsavignyplz.jpg
Maçı eşi Dilek Sarı ile Charlottenburg ilçesinde izleyen Manolya Mağazalar Zinciri sahibi Sabahattin Sarı da bitiş düdüğünün çalmasıyla büyük sevinç yaşayanlar arasındaydı. Kırmızı beyaz tişörtleriyle maçı izleyen Berlin Brandenburg İşadamları Birliği TDU üyeleri de, maçın ardından Ku-Damm’a koşanlar arasında yerlerini aldılar.
peruklar2.jpg
Tarihi yıkık kilise önünde havai fişek ve maytap gösterileri yapan, değişik kostümleri ve ilginç perukalarıyla dikkat çeken bir grupta da gazeteci Volkan Karadeniz ve genç işadamı Birol Kaplan ha-ber.com objektiflerine takıldı. Milli takımın büyük başarısı sonrası Berlin’de yaşanan coşkulu sevince başta Arap kökenliler olmak üzere pek çok göçmen kökenli de kendi bayraklarını kaparak katıldı.
Mehmet Dedeoğlu-ha-ber.com
ikikudammiki.jpgkudamm001.jpgsevinc002.jpg
esarplilar.jpg

sevinc003.jpg
uckudammuc01.jpg

kudammuzunkalabalik.jpg
bizimkiler003.jpg
bizimikili.jpg
kudammuzunkalabalik.jpg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.