Berlin’deki Trafik Kazasında Terör Şüphesi

Berlin’deki Trafik Kazasında Terör Şüphesi

ABONE OL
16:03 - 19/08/2020 16:03
Berlin’deki Trafik Kazasında Terör Şüphesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam saatlerinde yaşanan bir trafik kazasının büyük bir olasılıkla “radikal İslamcı bir terör saldırısı” olduğu açıklandı.

Kentin çevre yolunda akşam saat 19’da meydana gelen olayda, bir sürücü üç trafik kazasına karıştı ve üçü ağır altı kişinin de yaralanmasına neden oldu. 30 yaşında ve Iraklı olduğu tespit edilen sürücünün, arabasından indikten sonra “Allah-u Ekber” diye bağırdığı ve kaza yerine gelen polise, arabasında patlayıcı madde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Arabada yapılan aramada patlayıcı madde veya silah bulunmadığı belirtiliyor. Berlin Başsavcılığı, gözaltına alınan sürücüyle ilgili başlatılan soruşturmada, zanlının arabasını “Saldırı amaçlı ve bilinçli bir şekilde diğer vasıtaların üzerine sürdüğünün tespit edildiğini” açıkladı.

Savcılık sözcüsü, gün içerisinde içinde zanlı ve olayla ilgili daha ayrıntılı bilgi verileceğini duyurdu. Öte yandan soruşturma için olay yerinde çevre yolunun trafiğe kapatılması Berlin’de trafiğin felç olmasına yol açtı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.