Berlin`deki dayanışma konserinde binlerce kişi bir araya geldi

Berlin`deki dayanışma konserinde binlerce kişi bir araya geldi

ABONE OL
21:21 - 01/04/2023 21:21
Berlin`deki dayanışma konserinde binlerce kişi bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahramanmaraş Merkezli Deprem nedeniyle mağdur olan canlar için Berlin Alevi Toplumu Cemevi (BAT-Cemevi) tarafından organize edilen dayanışma konseri yoğun bir katılımla geçti.

Berlin Verti Music Hall’de gerçekleşen dayanışma konserinde AABF, AABK, BAT-Cemevi, Kardeş Dernekler ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sunuculuğunu Ercan Atmaca’nın gerçekleştirdiği gece depremde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve Atmaca’nın okuduğu şiirle başladı.

Saygı duruşunun ardından BAT-Cemevi adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yüksel Özdemir, AABF-AABK adına ise; Hüseyin Mat selamlama konuşması yaptı.

Depremde yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Özdemir ve Mat, doğal afetlerin değil rant politikalarının insan öldürdüğünü ve AKP iktidarının rant politikaları ve deprem sürecindeki sorunlu hizmetleri nedeniyle ağır bir tablonun oluştuğunun altını çizdi.

Yaklaşan seçimlere dikkat çeken Mat ve Özdemir, AKP-MHP ve diğer bileşenlerden oluşan Cumhur ittifakının artık gönderilmesi gerektiğini ve seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı ile Emek Özgürlük ittifakına desteklerini açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından TİP Milletvekili Barış Atay’ın da içinde yer aldığı müzik gubu Mengene ile ardından sırasıyla, usta sanatçılar Arif Sağ, Yılmaz Çelik, Muharrem Temiz, Cengiz Özkan, Tolga Sağ, Aynur Doğan ve Kardeş Türkülerin seslendirdiği Alevi Batini Türkçe Kurmanci Zazaki Alevi Batıni deyişler ve türküler ile konser son buldu.

Haber: BAT-Cemevi Basın Ofisi/ Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun

 

Konser

 

 

Konser

 

 

 

Konser

Konser

Konser

 

Konser

Konser

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.